ŠOKIRAO VLASNICU

Pospani razbojnik iz Pule: Provalio u stan, obio kasicu-prasicu pa zakunjao u dječjem krevetu

Nesvakidašnjeg gosta koji kunja na dječjem krevetu u dječjoj sobi uočila je vlasnica stana po povratku kući
Arhivska fotografija
 Srdjan Vrancic/Jutarnji List

Snom pravednika zaspao je 43-godišnji lopov koji je u subotu na Štefanje u pola bijela dana provalio u stan u stambenoj zgradi u Ulici Andrije Kačića Miošića u Puli. Nesvakidašnjeg gosta koji kunja na dječjem krevetu u dječjoj sobi, i koji je prethodno stan ispreturao te si u džep jakne stavio ručni sat i kovanice iz dječje kasice-prasice, uočila je vlasnica stana po povratku kući.

Bilo je to oko 15.50 sati kad se 71-godišnja umirovljenica vratila u svoj dom gdje su ju dočekala pritvorena vrata stana. Ubrzo je shvatila da je žrtva provalnika, a totalni je šok doživjela kad se zaputila do dječje sobe u kojoj je najljepše snove i bezbrižno snivao 43-godišnji provalnik.

Odmah je o svemu obavijestila policiju koja je vrlo brzo stigla i uhitila lopova. Istraživanjem je utvrđeno da je lopov, po ulasku u stan nakon što je obio vrata, ispreturao ormariće te ukrao ručni sat, a svoje lopovske prste zario je i u dječju kasicu iz koje je uzeo kovanice. Što je prevagnulo da zalegne i zaspe, nije poznato.

U konačnici je kazneno prijavljen za pokušaj teške krađe, a vlasnicima stana je pričinio nekoliko tisuća kuna štete. Po dovršetku obrade predan je pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:59