SUSJEDIMA LAKNULO

Pomahnitalom ubojici iz Koprivnice određen pritvor. Njegova ubrojivost ovisit će o jednom detalju

Neposredno prije no što je nožem napao susjeda Ivana V., rastrojeni se Belani posvađao sa svojom suprugom

Bojan Belani

Bojan Belani (38), koji je u srijedu oko ponoći ničim izazvan nožem nasrnuo na susjeda Ivana V. (68) u Zagorskoj ulici u Koprivnici, pa je nesretni čovjek odmah podlegao ozljedama, predan je uz kaznenu prijavu za ubojstvo pritvorskom nadzorniku PU varaždinske.

Danas će biti ispitan u prostorijama varaždinskog tužiteljstva nakon čega će najvjerojatnije za njega tražiti određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora.

I dok se susjedi pokojnog umirovljenog željezničara, koji je preminuo od višestrukih ubodnih rana nožem, raspituju oko pogreba, gdje će i kada biti, malo je reći da im je laknulo što tog novog susjeda koji je bio zaposlen u Podravci duži period neće vidjeti.

Kako smo već jučer pisali, krvavom Belanijevu pohodu prethodila je njegova svađa u rastrojenom stanju sa suprugom u kući.

Ona je pred njim očito krenula bježati niz ulicu pa dalje preko polja sve do svojih roditelja. Belani je u potrazi za njom, jurišajući prema kraju ulice, kucao po kućama. Tako je navalio lupati na vrata, otkrili su susjedi za medije, i pokojnog Ivana V.

Čim mu je ušao u kuću, s obzirom na viku i zapomaganje koje je uslijedilo, pomahnitali muškarac ga je krenuo ubadati nožem.

Neki od susjeda kad su čuli buku koja dopire izvana ustali su iz svojih kreveta nešto iza ponoći te počeli gledati kroz prozore, a jedan je i ušao u dom ubijenog. No bilo je već prekasno. A osumnjičeni je, sudeći prema svemu i ne mareći za to što je učinio, pokušao dalje po kućama lupati, ali nije uspio.

Nesuvislo je galamio i sa sebe počeo svlačiti odjeću, međutim, zgroženi susjedi su ga spriječili da pobjegne do dolaska policije.

Je li bio pod utjecajem alkohola, opijata ili možda nekih lijekova, bit će poznato kada stignu analize izuzetih uzoraka krvi i urina. Ujedno će o toj činjenici ovisiti i njegova ubrojivost u vrijeme zločina kojim je posijao strah u ulicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:12