NAGURAO IH 37

Policija zaustavila kombi kod Gline, a onda su iz njega počeli izlaziti deseci žena i djece...

U večernjim satima na glinskom području policajci su zaustavili kombi u kojem je bilo 14 muškaraca, sedam žena i 16 djece

Arhivska fotografija

 Robert Fajt/Cropix

Nakon što je prošli četvrtak navečer na glinskom području sisačka policija u krijumčarenju 29 ilegalaca naguranih u kombi uhitila 33-godišnjeg švercera, nakon dva dana, u subotu u noći, isti scenarij i opet na području Gline.

Samo što je ovoga puta glavnu ulogu odigrao 53-godišnjak u kombiju sisačkih oznaka u koji je uspio nagurati čak 37 migranata. Ni on, kao ni njegov prethodnik nisu uspjeli ispuniti dana obećanja ilegalcima jer su im planove pomrsili policajci koji rade na poslovima sprječavanja nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta.

Iz sisačke policije kažu da su u večernjim satima 28. listopada na glinskom području zaustavili u kojem je bilo 14 muškaraca, sedam žena i 16 djece koji su, prije toga, nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

- Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičeni 53-godišnjak je uhićen i doveden u službene prostorije. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta - kažu iz PU sisačko-moslavačke koja je krijumčara predala pritvorskom nadzorniku, a za ilegalne strane državljane kažu da su svi izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:45