DROGIRANI NA NASTAVU

Policija uletjela u varaždinsku školu, učenike uhvatili s amfetaminom: Pretresli su im i stanove...

Sva oduzeta materija bit će proslijeđena na vještačenje, a počinitelji će biti prekršajno procesuirani, poručuje policija

Ilustrativna fotografija

 Dave Cameron/Alamy/Profimedia/Dave Cameron/alamy/profimedia

Da mladi sve više potajno konzumiraju opijate nije nikakva novost, no kad se droga krene konzumirati u školi tijekom nastave, stvar postaje višestruko alarmantna.

Zbog toga je jučer tijekom dana u jednu varaždinsku srednju školu stigla policija jer su trojica učenika konzumirala amfetamin. Policija je u konačnici provela kriminalističko istraživanje nad 16-godišnjakom, 17-godišnjakom i netom punoljetnim 18-godišnjakom nakon što su najstarijeg među njima prvog zatekli s drogom.

- Prilikom zaticanja 18-godišnjak je policijskim službenicima dragovoljno predao PVC prozirnu vrećicu sa sadržajem bijele praškasto-gumenaste tvari nalik na drogu amfetamin mase 1,4 grama, jednu bijelu gumenastu tvar nalik na drogu amfetamin mase 6,7 grama, jednu digitalnu preciznu vagu i mobilni telefon, a što mu je oduzeto po policijskim službenicima - kažu iz varaždinske policije.

Dodaju također da je temeljem naredbe Općinskog suda u Varaždinu policija jučer pretražila stan i druge prostorije koje koristi 16-godišnjak, a koji im je prethodno dragovoljno izručio jednu sasušenu grančicu zelene boje nalik na indijsku konoplju. A od njega su ujedno oduzeli i 1,8 grama marihuane te jedan mobitel.

Policija je, također, temeljem naredbe Općinskog suda u Varaždinu pokucala i na vrata stana i drugih prostorija koje koristi 17-godišnjak. On im je, kažu iz policije, prije pretrage dragovoljno predao PVC vrećicu u kojoj se nalazi bijela praškasta materija nalik na drogu amfetamin ukupne mase 0,5 grama i jedan mobilni uređaj.

- Sva oduzeta materija bit će proslijeđena na vještačenje, a počinitelji će biti prekršajno procesuirani - zaključuju iz PU varaždinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:28