TRAGEDIJA NA AUTOCESTI

Policija objavila detalje teške nesreće na A1 u kojoj je poginulo dijete, vozač kamiona je uhićen

Od siline udarca nažalost je preminuo 11-godišnji dječak iz auta s poljskim registracijama
Autocesta, ilustracija
 Mario Pusic/Cropix

Još nisu poznati uzroci sudara kamiona s osobnim automobilom koji se jučer dogodio na 117. kilometru autoceste kroz Liku, u kojem je poginulo 11-godišnje dijete iz Poljske, te se provodi kriminalističko istraživanje, priopćila je u utorak Policijska uprava iz Gospića.

Teško je ozlijeđen 38-godišnji vozač osobnog automobila, dok su lakše ozlijeđeni 40-godišnjakinja i trogodišnje dijete.

47-godišnji vozač teretnog vozila je uhićen, a očekuje se da će tijekom dana uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku u Gospiću i dalje prepraćen na saslušanje na karlovačko Županijsko državno odvjetništvo.

Kako je Hini rekla županijska državna odvjetnica Vera Magdić Bižanović za utvrđivanje uzroka ove teške nesreće, nakon jučer provedenog očevida, provest će se i obdukcija poginulog djeteta, a slijede izvidi.

“Slijede izvidi i daljnje kriminalističko istraživanje, što uključuje i više vještačenja”, rekla je Magdić Bižanović.

Podsjetimo, u stravičnoj prometnoj nesreći koja se jučer u popodnevnim satima dogodila na autocesti A-1 kod čvora Brinje teško je stradala obitelj u vozilu poljskih nacionalnih oznaka. Dijete iz tog vozila na mjestu je stradalo od snažnog udara tegljača nacionalnih oznaka BiH, dok je drugo dijete, kao i njegovi roditelji hitno zbrinuto u bolnici u Ogulinu.

Iz Policijske uprave ličko-senjske potvrdili su da su dojavu o nesreći dobili u 15.32 h, odnosno da je na "autocesti A-1, smjer Zagreb, na 117. kilometru došlo do prometne nesreće teretnog i osobnog automobila u kojoj je jedna osoba smrtno stradala". Na mjestu događaja, osim Hitne medicinske službe s čak tri vozila i policije, intervenirali su i vatrogasci.

Nije bilo nikakve šanse da se pomogne djetetu koje je ostalo u limu stražnjeg dijela Renault Lagune koju je nagnječio tegljač marke Man. Nažalost, tako je i ostalo satima tijekom i poslije očevida, sve dok dva vozila nisu "razdvojena" uz pomoć dizalice.

Dok je trajala takva nekontrolirana vožnja uz škripanje guma i struganje lima uz bankinu više od 100 metara, iz automobila su ispadale osobne stvari obitelji, između ostaloga i dječja sjedalica te lopta, pa bi se dalo zaključiti da su se nesretnici vraćali s ljetovanja na Jadranu.

Prometna nesreća dogodila se na prvoj, odnosno krajnje desnoj od tri prometne trake na tom dijelu autoceste, gdje ne postoji zaustavna traka, jer je u tom dijelu početak uzbrdice.

Dok je trajao policijski očevid kojim je rukovodio Mladen Krajačić, zamjenik županijske državne odvjetnice iz Karlovca, ta i njoj susjedna traka bile su zatvorene za promet te se on odvijao samo po trećoj, pretjecajnoj traci, uz ograničenje brzine vožnje od 40 kilometara na sat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:37