OGLASILI SE

Policija o slučaju bebe koja je prebačena u Zagreb s teškom ozljedom: ‘Nema sumnje u kazneno djelo‘

Policija je priopćila da kroz dosadašnje kriminalističko istraživanje nije potvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela

Hitna pomoć u prostoru KBC-a Zagreb/Ilustracija

 Ranko Suvar/Cropix

Nakon što je zagrebačka policija jučer izvijestila kako je u njedjelju poslijepodne na području Turopolja na zasad neutvrđen način došlo je do ozljeđivanja djeteta kojem je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđeno te da je u tijeku kriminalističko istraživanje, danas je usljedila dopuna priopćenja.

"Kroz dosadašnje kriminalističko istraživanje koje je provela Policijska uprava zagrebačka u suradnji s nadležnim institucijama nije potvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela".

Podsjetimo, teško ozlijeđena beba dovezena je jučer s područja Turopolja u KBC Zagreb gdje joj je pružena liječnička pomoć. Dramatičan poziv upomoć u nedjelju u popodnevnim satima odaslao je 24-godišnji muškarac, nakon čega se medicinski tim zaputio u turopoljski kraj.

Roditelji dvomjesečnog dječačića koji su ih dočekali bili su izvan sebe. Uslijedila je reanimacija na putu do KBC-a Rebro, gdje je dijete dovezeno životno ugroženo. Tijekom puta uspjeli su uspostaviti funkcije srca, ali ne i disanja pa je dojenče spojeno na respirator.

S obzirom da se u početku nije moglo isključiti ni moguće zlostavljanje u obitelji, bolnica je obavijestila policiju jer su posumnjali da su ozljede koje su uočili mogle nastati i na nasilan način.

Policajci su se odmah zaputili na adresu stanovanja mlade peteročlane obitelji. Otac je prenoćio u policijskoj postaji kako bi se utvrdile sve okolnosti. On je odbacio svaku vrstu odgovornosti rekavši kroz suze da je sinčić u jednom trenutku prestao plakati pa ga je pokušao reanimirati. Policija je ispitala i bebinu majku te još nekoliko članova obitelji, ali i susjede.

- Policija nas je pitala kakvi su ti novi susjedi kao obitelj i jesmo li išta čuli. Oni su par s troje djece i nismo ih imali prilike još upoznati jer su se doselili u taj stan kao podstanari prije nekoliko dana - rekla je za Jutarnji list jedna susjeda.

Koji će biti krajnji ishod liječenja u Klinici za pedijatriju KBC-a Rebro, gdje su djetetu pronašli i edem mozga, liječnici ne žele prognozirati s obzirom na oteklinu. Ali za sada nije indiciran neurokirurški zahvat jer ne bi pomogao oporavku djeteta.

Centar za socijalnu skrb žurno je iz obitelji izdvojio drugo dvoje djece i smjestio ih u dom, no s obzirom na to da je utvrđeno da je obitelj uredna, da su živjeli u normalnim uvjetima te da CSS ranije nije postupao, djeca će supružnicima biti vraćena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:38