KRŠ I LOM

Policija o nesreći na Jadranskoj magistrali u kojoj su ozlijeđene tri osobe: ‘Amerikanka je krivo procijenila‘

Od siline udara Amerikanka je vozilom sletjela u odvodni kanal i potom se zabila u rasvjetni stup
 Ante Šunjić/

Kriva procjena prilikom pretjecanja glavni je uzrok prometne nesreće koja se dogodila jučer prijepodne na državnoj cesti D-8 na predjelu Komina na području PU dubrovačko-neretvanske, a u kojoj su u konačnici tri osobe ozlijeđene, od čega jedna teško.

image
Ante Šunjić/

Oko 10.35 sati 25-godišnja državljanka SAD-a vozila je auto pulskih oznaka po navedenoj dionici te je odlučila preteći vozilo ispred sebe. Pritom je krivo procijenila, pokazao je policijski očevid, da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Pa je tom prilikom udarila u vozilo njemačkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera nailazila 55-godišnja državljanka Njemačke.

Od siline udara Amerikanka je vozilom sletjela u odvodni kanal i potom se zabila u rasvjetni stup, dok se vozilo njemačke državljanke zarotiralo i zadržalo na kolniku.

image
Ante Šunjić/

- Od posljedica prometne nesreće teške tjelesne ozljede zadobila je 24-godišnja državljanka SAD-a, putnica iz osobnog vozila pulskih registarskih oznaka. Nakon ukazane liječničke pomoći ona je prevezena u splitsku bolnicu gdje je zadržana na liječenju, dok su lakše ozljede zadobile obje spomenute vozačice - kažu iz PU dubrovačko-neretvanske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:52