OSTAO BEZ POSLA

Policajac iz Karlovca ‘zažmirio‘ na prebrzu vožnju mladića iz BiH, primanje mita skupo ga je koštalo: Uhićen je!

Županijskom sudu u Zagrebu nije predloženo određivanje istražnog zatvora protiv policijskog službenika

Ilustracija

 Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

USKOK je pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao neposrednu optužnicu protiv 34-godišnjeg policajca zbog primanja, a 24-godišnjeg državljanina BiH zbog davanja mita.

Sve se dogodilo prije tri dana u utorak oko 18 sati u Miholjskom u općini Vojnić. Prometni policajac Postaje prometne policije Karlovac, obavljajući poslove nadzora prometa zbog prekoračenja brzine kretanja zaustavio osobno vozilo kojim je upravljao 24-godišnjak i rekao mu da je prekoračio dopuštenu brzinu kretanja vozila te da je za taj prekršaj propisana novčana kazna od 390,00 eura i zabrana upravljanja vozilom u Hrvatskoj u trajanju od mjesec dana. Potom mu je drugookrivljen s ciljem da izbjegne naplaćivanje kazne i izdavanje zabrane upravljanja vozilom dao 60,00 eura kako bi ga pustio bez evidentiranja prekršaja, a policajac je primljeni novac zadržao za sebe s time da zaustavljanje vozila i prometni prekršaj nije evidentirao.

Županijskom sudu u Zagrebu nije predloženo određivanje istražnog zatvora protiv policijskog službenika koji je bio uhićen i protiv kojeg je PU karlovačka podnijela kaznenu prijavu jer nisu ispunjene zakonske pretpostavke za podnošenje takvog prijedloga budući da je prije optužnice provedena dokazna radnja prepoznavanja okrivljenog policijskog službenika te je udaljen iz službe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:08