BIZARNA SITUACIJA

POKUŠAO ODMAGLITI S PLIJENOM PA SE SAKRIO NA NAJGLUPLJE MJESTO Lopov u centru Zagreba zapeo na klima uređaju na fasadi zgrade

 
Ilustracija
 Srđan Vrančić / Hanza Media

Lopovi osim što operiraju po ulicama i institucijama, neumorno provaljuju i u domove ljudi. Mnogi prilikom bijega ipak uspiju pobjeći u nepoznato odnoseći sa sobom plijen, međutim, jedan zagrebački lopov doslovno je "zapeo" na klima uređaju na fasadi zgrade kućnog broja 18. zagrebačke Gajeve ulice.

Naime, 14. kolovoza pod okriljem noći, točnije oko 4 sata ujutro, u čučećem položaju na četiri metra visine od zemlje, između prvog i drugog kata koji gleda na dvorišni dio zgrade, lopov je prestravljeno promatrao policajace koji su bili na katu zgrade i one u dvorištu.

Dodatno je uslijedilo čuđenje s njegove strane kad je ugledao i nekoliko zagrebačkih vatrogasaca koji su pristigli na mjesto intervencije ne bi li nezvanog gosta sigurno i neozlijeđeno spustili te predali ruci pravde.

Inače, tu noć metropolu je prala kiša, a činjenica da stoji na sklizavoj vanjskoj jedinici klime u svakom trenutku je mogla poći po zlu.

- Siđi dole sad - rekao je policajac čovjeku na klimi koji, zatim, nije puno dvojio te je poslušao zapovijed obzirom da nije imao drugog izlaza tako stisnut uza zid.

Vatrogasci su do klime na zidu razvukli ljestve po kojima se potom, teškim korakom, svjestan da za svoje poteze nema opravdanja, spustio do policajaca koji su ga odveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Kako smo uspjeli doznati, kobnu noć provalio je u obližnji kiosk odakle je navodno ukrao neke stvari, no prilikom bijega torbu je odbacio te je utrčao u ulaz zgrade odakle se popeo na 2. katu i potom kroz dvorišni prozor završio na klimi misleći da ga nitko uočiti u "zraku". No policija je zahvaljujući dobroj dojavi građana uspjela rekonstruirati bijeg lopova te ga stjerati u kut nakon što su temeljito pregledali cijelo stubište i zatim pogledavši kroz prozor vidjeli preplašenog muškarca koji nije uspijevao više nigdje, ni gore ni dolje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:20