A SAMO JE HTIO PIVO

Pokazivao nož djelatnici u trgovini pa kasnije tvrdio: ‘Trebao mi je za branje kupusa‘

Žao mu je ako je ženu uznemirio, ali tvrdi kako joj nož nije pokazivao, već ga je ona možda sama vidjela za pojasom

Ilustracija

 Srdjan Vrancic/CROPIX

Kotlovničaru, koji je u lipnju 2021. godine u lokalnoj trgovini izvadio kuhinjski nož iz pojasa hlača i pokazivao ga djelatnici, izrečena je novčana kazna od 1500 kuna. Radnica ga je prethodno poznavala jer okrivljeni živi u blizini trgovine, a taj dan su joj kupci počeli govoriti kako šeta okolo i pokazuje nož koji je držao za pojasom.

Ubrzo nakon toga ušao je u trgovinu, uzeo pivo i otvorio patent od jakne kad je vidjela veliki kuhinjski nož koji joj je i pokazao. Navela je kako je spominjao da je taj nož za nekog drugog čovjeka i nije joj prijetio, ali i kako takvo ponašanje u dućanu nije normalno.

Njezina kolegica prepala se kad je čula što se dogodilo jer joj je dijete trebalo proći tom relacijom dok se vraćalo kući nakon škole, pa je pozvala policiju da se nešto loše ne dogodi. Okrivljeni kotlovničar rekao je da se ne smatra krivim jer iako je spomenute prigode imao nož u trgovini, on mu je zapravo trebao za branje kupusa.

Pošto živi u blizini trgovine, nakon što je ipak odustao od branja kupusa, samo je produžio do dućana po pivo. Sjeo je popiti to pivo kad su do njega došla tri policajca i pitali ga ima li kakvih problema. S obzirom na to da mu na kraju nisu uzeli nož, već ga je samo premjestio u vrećicu pored sebe, smatra da nije bilo problema.

Žao mu je ako je djelatnicu uznemirio, ali tvrdi kako joj nož nije pokazivao, već ga je ona možda sama vidjela za pojasom. Spreman je ispričati joj se ako se prestrašila. Ipak, sve je snimila nadzorna kamera dućana, a kuhinjski nož oštrice od 21 centimetar je oduzet.

Općinski prekršajni sud u Splitu mu je 8. srpnja 2021. godine izrekao kaznu od 1500 kuna zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja. Nije mu izrečena zabrana posjećivanja trgovine, vjerujući da će se ubuduće suzdržavati od sličnog ponašanja pod prijetnjom težih sankcija u slučaju ponavljanja djela. Presuda je nepravomoćna i na nju nije uložena žalba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:55