POKRENUTA ISTRAGA

Poduzetniku prijeti višegodišnji zatvor zbog čovjeka koji je poginuo na stravičan način nakon potresa u Zagrebu

Nesretni je Ante G., na užas ostalih radnika, pao s krova i pritom zadobio stravične ozljede glave, rebara, jetre i pluća
 Jutarnji List/

Svega tri mjeseca nakon što je osnovao tvrtku u Podravini, uloživši 10 kuna u jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću te mjesec dana nakon razornog zagrebačkog potresa, Jasmin S. suočio se sa smrću radnika i posljedicama koje će mu, kako sada stvari stoje, itekako obilježiti život.

Naime, koprivničko tužiteljstvo je nakon trogodišnjih izvida pokrenulo istragu protiv tog 39-godišnjeg poduzetnika jer smatra da postoji osnovana sumnja u počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz nehaja.

Točnije, na duši nosi smrt 59-godišnjeg Ante G. koji je za njegovu firmu neprijavljeno odrađivao poslove.

Naime, kobnog 14. travnja 2020. godine, njegova tvrtka izvodila je radove na sanaciji oštećenja krovišta zgrade. Tužiteljstvo sumnja da je pritom direktor tvrtke propustio osigurati propisane mjere zaštite na radu na visini većoj od tri metra.

Oko 8.40 sati, dok je ranjenim Zagrebom puhao snažni vjetar praćen snježnim padalinama, Ante G. bio je na krovu zgrade na Trnjanskoj cesti, pokušavajući zaštititi krovište tako što je na jedan dio gdje je rupa postavljao ceradu.

image
Jutarnji List/
image
Jutarnji List/

Zbog izostanka zaštitnih mjera, nesretni je Ante G., na užas ostalih radnika, pao s krova i pritom zadobio stravične ozljede glave, rebara, jetre i pluća kojima je, nažalost, podlegao na mjestu tragedije.

Odmah nakon nesreće, na mjestu događaja, doznali smo da je kućepazitelj angažirao tu tvrtku na poslovima sanacije koja je bila nužna. Međutim, umjesto dovršenog posla, na mjesto događaja pristigli su Hitna pomoć, policija te inspektor zaštite na radu.

image
Jutarnji List/
image
Jutarnji List/

Ako se Jasminu S., čija je firma godinu nakon te nesreće na radu otišla u stečaj, dokaže krivnja, odnosno ako dođe do optuženja, a potom i sudskog postupka, prijeti mu višegodišnji zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:55