DVOSTRUKO UBOJSTVO

Podignuta optužnica za horor u Pločama: Likvidirao brata, lokalnog ‘kralja željeza‘, i susjedova sina (16)

Riječ je o iz žujka ove godine zločinu koji je zaprepastio cijelu zemlju

Ubojica iz Ploča, koji je ubio brata i 16-godišnjaka na putu do škole, doveden je pred istražnog suca u Dubrovniku

 Bozo Radic/Cropix/Cropix

Pet mjeseci od svirepog zločina u Pločama, Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podignulo je optužnicu protiv Milenka Radulovića (47). Njega se tereti za dva ubojstva, od kojih je jedno okarakterizirano kao teško, te za nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.

Riječ je o zločinu koji je zaprepastio cijelu zemlju. Bilo je to 25. ožujka ove godine oko 7.40 sati kada je s automatskom puškom, koju je posjedovao ilegalno, 47-godišnjak odlučio posijati smrt. I to iz osvete, smatraju dubrovački tužitelji. Prvo je krenuo lišiti života 16-godišnjeg tinejdžera zbog narušenih međuljudskih odnosa koje je imao s njegovim roditeljima. U dječaka je ispalio više hitaca, nanijevši mu više prostrjelnih rana od kojih je maloljetnik odmah preminuo.

Potom je 15 minuta kasnije u osvetničkom pohodu odlučio ubiti i svog brata Mitra Radulovića (52) koji se nalazio na radnom mjestu kod deponije, i koji je također, na mjestu podlegao stravičnim ozljedama. Likvidirani brat ubojice se, prema neslužbenim informacijama koje su pojavile nakon zločina, bavio prikupljanjem staroga željeza, bio je poznat kao "Pločanski kralj željeza", a za vrijeme Domovinskog rata bio je pripadnik Četvrte gardijske brigade.

Zahvaljujući daljnjim dojava o kretanju sijača smrti u Yugu 45, osumnjičeni je uhićen na cesti D8 kod benzinske u Opuzenu, čime je spriječen užas još većih razmjera.

Bili su to trenuci kada su se užarili policijski telefoni o pucnjavama na dvije lokacije u Pločama.

- Pri počinjenju kaznenih djela koristio je automatsku pušku s većim brojem streljiva te da je u obiteljskoj kući u Pločama i u vozilu držao više desetaka komada streljiva, čije posjedovanje je građanima zabranjeno sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana – navodi dubrovačko tužiteljstvo u optužnici pristigloj na dubrovački sud. Također predlažu i da se osumnjičenom za dvostruko ubojstvo produlji istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 22:51