POŽAR NA TRNJU

Planuo hostel u Zagrebu, vlasnica: ‘U šoku sam, strašno je kad ti pred očima nestaje sve što si stvorio‘

‘Moram pohvaliti vatrogasce koji su došli za četiri minute. Kad sam ih nazvala od šoka nisam znala reći ni koja je ulica u pitanju‘
 Laura Vidović

Na zagrebačkom Trnju sinoć je planuo hostel u Poljičkoj ulici. Kako je izvijestila zagrebačka policija, požar je najvjerojatnije izbio zbog kvara na električnom produžnom kablu, što nam je potvrdila i vlasnica hostela N.M.

Uz pomoć obitelji čistila je terasu i vadila van stvari prekrivene čađom i sredstvom za gašenje požara.

- Bila sam u kuhinji i kad sam se okrenula shvatila sam da je planuo monitor računala. Došlo je do kratkog spoja u kablu, a već tri sekunde kasnije vatra je zahvatila i ostatak prostora zbog zastora koji su bili u blizini, rekla nam je.

Srećom, u hostelu nije bilo gostiju pa nitko nije nastradao. Vlasnica je odmah zvala vatrogasce koji su stigli za par minuta, a nakon njih je na mjesto požara uz policiju došla i hitna koja je ubrzo otišla jer nije bilo potrebe za intervencijom. Vatra je zadržana u prizemlju, pa je najviše nastradala recepcija jer je ondje bilo računalo.

image
Laura Vidović

- Moram pohvaliti vatrogasce koji su došli za četiri minute, nisam se stigla ni okrenuti i već su bili tu. Kad sam ih nazvala od šoka nisam znala reći ni koja je ulica u pitanju, morala sam čitati ime hostela s natpisa, objasnila je vlasnica.

Potvrdila je da je materijalna šteta veća i da moraju prvo naći majstore koji mogu provjeriti sve strujne instalacije i vidjeti što se točno dogodilo sa kablom od kojeg je sve krenulo.

Kako kaže, sve je bilo prema zakonu, ali od svakog proizvoda ima jedan komad koji možda nije dobar, pa pretpostavlja da je kupila proizvod s greškom. Još uvijek vidno potresena situacijom, rekla je kako je vatra u par minuta progutala godine truda.

- U šoku sam još uvijek, strašno je kad ti pred očima nestaje sve što stvaraš jako dugo. Razmišljala sam o svakoj crtici koju sam na zidu nacrtala i o svakoj čaši koju sam oprala.

Kako navodi zagrebačka policija, za vrijeme gašenja požara u hostelu izbio je i požar u električnom ormariću autoservisa koji se nalazi u dvorištu hostela. Ulica je bila zatvorena za promet do 01.15 sati, a materijalna šteta još uvijek nije utvrđena.

image
Laura Vidović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:16