TRAGEDIJA U SL. BRODU

Pijani vozač skrivio tešku nesreću: Zabio se u dva vozila i usmrtio muškarca, očevid trajao šest sati

Napuhao je 0,91 promil alkohola, a kada bude otpušten s liječenja čega ga kaznena prijava zbog nesreće sa smrtnim ishodom.

Policijski očevid, blokiran promet (ilustracija)

 Davor Pongracic/Cropix

Jedna je osoba izgubila život a druga je teško ozlijeđena u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila noćas, pola sata nakon ponoći na Zapadnoj veznoj cesti u Slavonskom Brodu.

Zbog obavljanja očevida promet navedenom dionicom bio je obustavljen nešto više od šest sati, a policija je utvrdila da je do nesreće došlo jer 51-godišnji vozač osobnom automobila nije prilagodio brzinu kretanja pa je ulaskom u zavoj prešao preko suprotne prometne trake na prostor za zaustavljanje i parkiranje vozila (s južne strane) gdje je bočnim dijelom auta, pak, udario u bočni dio parkiranog teretnog automobila BiH nacionalnih oznaka kojim je prethodno upravljao 32-godišnjak.

- Potom je u daljnjem kretanju prednjim dijelom vozila 51-godišnjak udario u osobni automobil slovenskih nacionalnih registracijskih oznaka koji je dolazio iz suprotnog smjera i koji je od udara odbačen pa je udario u zaštitnu odbojnu ogradu - kažu iz PU brodsko posavske navodeći da je upravo 48-godišnji vozač, državljanin BiH, koji je vozio auto slovenskih tablica poginuo.

Krivac nesreće je prevezen u brodsku bolnicu gdje su mu utvrđene teške ozlijede ali mu je alkotestom otkriven i 0,91 promil alkohola u organizmu pa su za potrebe daljnjih analiza od njega izuzeti uzroci krvi. Kad bude otpušten s liječenja, suočit će se s kaznenom prijavom zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnim ishodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:13