BIZARNI SLUČAJ

Pijan sletio u kanal, preživio pa takav sjeo na traktor. Srećom u akciji ga je uhvatila policija

Zbog počinjenih prekršaja, protiv vozača s područja Dvora slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu, izvjestila je policija

Ilustracija 

 Nikola Vilic/Cropix/Cropix

Dva automobila sletjela su u ponedjeljak u odvodne kanale pod neuobičajenim okolnostima, izvijestile su jutros PU sisačko-moslavačka i koprivničko-križevačka.

Prva nesreća dogodila se u ponedjeljak oko 18 sati, kada se u mjestu Golubovac Divuški vozač nije kretao sredinom prometne trake, pa je automobilom skrenuo u suprotnu prometnu traku i zatim sletio u odvodni kanal. Kasnije je utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola od 1,72 promila.

Sljedeći potez vozača je ono što čini ovaj slučaj neobičnim - kad je 43-godišnjak pijan odlučio napustiti mjesto nesreće kako bi otišao po traktor s kojim je planirao izvući automobil iz kanala. Traktorom se uspješno vratio do automobila kojeg je na kraju uspio maknuti iz kanala, ali ga je u akciji zatekla policija. Zbog počinjenih prekršaja, protiv vozača s područja Dvora slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Druga nesreća dogodila se 28. listopada tijekom vožnje, kada je 41-godišnji suvozač ometao 44-godišnju vozačicu. U jednom trenutku je odlučio povući ručnu kočnicu usred vožnje, nakon čega je vozilo sletjelo izvan kolnika i potom u odvodni kanal.

Srećom, tijekom nesreće nitko nije ozlijeđen, a osumnjičeni suvozač s područja Varaždinske županije predan je pritvorskom nadzorniku. Protiv njega je podnijeto i posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 08:30