KONAČNO DOLIJAO

Parfemi, parfemi i samo parfemi... ‘Mirišljavi lopov‘ nije mogao stati, ‘plijen‘ veći od 21.000 eura

S polica je 15. veljače elegantno poskidao parfeme, a kad ga je djelatnica uočila, zaprijetio joj je smrću i oštetio vrata

Policija, ilustracija

 Ronald Gorsic/Cropix

Parfemi, parfemi i samo parfemi.

I to više desetaka njih vrijednih vrtoglavih 21.215 eura. Toliku je štetu, naime, pričinio posrnuli 21-godišnji lopov koji je diljem metropole u dva i pol mjeseca odradio seriju od 12 kaznenih djela među kojima su razbojništva, razbojničke krađe, krađe te oštećenja tuđe stvari.

Zagrebački kriminalisti su mu stali na kraj 15. veljače u kasnim večernjim satima nakon posljednje u nizu razbojničkih krađa odrađenih toga puta na zagrebačkoj Trešnjevci. S polica parfumerije je elegantno poskidao parfeme, a kad ga je djelatnica uočila, zaprijetio joj je smrću te nakon što je oštetio vrata trgovine pobjegao je u nepoznato s mirisnim plijenom.

Policija ga je, tijekom kriminalističkog istraživanja, uspjela povezati s još 11 (ne)djela po trgovinama na području Maksimira, Peščenice, Trnja, Trešnjevke i Susedgrada.

Njegov modus operandi bio je uvijek isti, a ukradene predmete je, šetajući po trgovini, stavljao uvijek u istu torbu. Šteta? Impresivnih 21.215,91 euro. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv njega je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:10