ZAVRŠIO IZA REŠETAKA

Pao velikogorički ‘botaničar‘: U improviziranom laboratoriju u kući pronađene čak 134 stabiljke marihuane

Policajci su mu pretražili obiteljsku kuću i otkrili dvije posebno pregrađene prostorije u kojima su biljke rasle k‘o lude

droga pronađena u Velikoj Gorici

 PU zagrebačka

Čak 134 stabljike marihuane, šest paketa s kilogram i pol marihuane te pola kilograma lišća i granja iste droge pronađeno je na velikogoričkom području u improviziranom laboratoriju. Lisice na ruke povodom toga stavljene su 44-godišnjem "botaničaru" koji je po dovršetku kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

image

droga pronađena u Velikoj Gorici

PU zagrebačka
image

droga pronađena u Velikoj Gorici

PU zagrebačka

Prema dosad utvrđenome, on je na katu kuće na području Velike Gorice stvorio idealne uvjete za umjetni uzgoj bilja. Instalirao je uređaje za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtere zraka te posadio marihuanu koju je po sazrijevanju sušio, prerađivao, vagao, a potom i dalje distribuirao.

image

droga pronađena u Velikoj Gorici

PU zagrebačka

No u utorak su mu zagrebački kriminalisti pomrsili planove. Pretražili su mu temeljem sudskog naloga obiteljsku kuću i otkrili dvije posebno pregrađene prostorije u kojima su biljke rasle k'o lude. Posađene stabljike marihuane dosegle su visinu do 155 cm, a osim biljaka, policija mu je oduzela i 1494 grama marihuane pakirane u šest paketa te 518 grama lišća i granja marihuane, kao i jedan joint sačinjen od marihuane i duhana. Oduzete su mu također i dvije digitalne vage za precizno mjerenje s tragovima opijata.

- Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku u zakonskom roku, a kaznena prijava protiv njega podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici - kažu iz PU zagrebačke.

image

droga pronađena u Velikoj Gorici

PU zagrebačka
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:50