PREVARANTI S INTERNETA

Pao dvojac iz Benkovca: Zaradili čak 1,5 milijuna kuna prodajući lažno brendiranu odjeću

Zadarska Policijska uprava izvijestila je da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana iz Benkovca
Krivotvorena odjeća i obuća (arhiva)
 carina.gov.hr

Policija je za povredu žiga osumnjičila dvojicu hrvatskih državljana sa šireg područja Benkovca, koji su preko društvenih mreža prodavali odjeću s lažnim logom zaštićene robne marke, a procjenjuje se da su u tri godine zaradili gotovo milijun i pol kuna.

Zadarska Policijska uprava izvijestila je u ponedjeljak da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, u dobi od 58 i 30 godina, sa šireg područja Benkovca, koje se sumnjiči za kazneno djelo povreda žiga.

Sumnjiči ih se da su od siječnja 2017. od kraja listopada 2020. godine, s ciljem pribavljanja znatne protupravne imovinske koristi, a protivno propisima o zaštiti žiga u trgovačkom prometu, putem društvenih mreža na Internetu nudili na prodaju te kupcima putem pošiljki isporučivali sportsku odjeću–trenirke koje na sebi imaju istaknuti znak s logom i oznakama zaštićene marke i tako javnost doveli u zabludu o podrijetlu proizvoda.

Tijekom kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga doma i vozila koje koriste osumnjičeni te je kod njih pronađena veća količina sportske odjeća koja je oduzeta, a samim skladištenjem robe radi daljnje prodaje istodobno su oštetili vlasnika zaštićene marke za iznos od 155.618,87 kuna, kolika je vrijednost originalnih modela na tržištu.

Prodajom odjeće u protekle tri godine priskrbili su protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 1.429.518,33 kuna.

Protiv obojice je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povrede žiga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:09