MJEŠTANI U ŠOKU

‘Pa kako možeš ostaviti bebu da na hladnoći umre na takvom mjestu!? Nema opravdanja...‘

U općini Đurmanec pronađeno je tijelo mrtvog novorođendeta. Policija je pokrenula veliku istragu

Ilustracija

 Cropix

Tijelo novorođenčeta pronađeno je u nedjelju u selu Hlevnica u Općini Đurmanec, a tijelo bebe upućeno je na obdukciju, rekao je u ponedjeljak Hini glasnogovornik PU krapinsko-zagorske Zoran Lončar. Lončar je kazao da je kriminalističko istraživanje u tijeku te da zasad nema nikakve druge informacije.

Neki su mediji objavili da tijelo bebe nije pronađeno u kući. „Kad su me pitali je li bilo vani, rekao sam da ne mogu to potvrditi jer tu informaciju nemamo”, rekao je Lončar.

Neslužbeno doznajemo da je tijelo pronađene bebe odbačeno među nabacanim otpadom te da zagorski kriminalisti intenzivno tragaju za djetetovom majkom, čiji identitet im je i dalje nepoznat.

Doznajemo i da se raspituju o trudnicama koje su možda uočene u mjestu, a u tijeku je i suradnja s doktorima na tom području kako bi se provjerio popis svih osoba koje su imale kontroliranu trudnoću.

Je li dijete rođeno mrtvo ili je u pitanju čedomorstvo, otkrit će se obdukcijom na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku.

- Priča se o toj bebi od jučer kad je policija počela kružiti Hlevnicom i Đurmancem, ali nitko ne zna ništa konkretno. Šokirani smo ako je to doista istina, da je beba ostavljena na otpadu da umre na temperaturama ispod nule. Nadam se da će policija brzo otkriti roditelje. Za takav čin, pa i da je rođena beba mrtva, nema opravdanja - kaže jedna mještanka Hlevnice.

Drugi susjed kaže da zbog zime slabije izlazi van pa ne zna tko je od mještanki u drugom stanju.

- Ne treba nikog osuđivati unaprijed, ali malo je reći da sam zaprepašten tom informacijom. Pa kakva osoba moraš biti da odbaciš bebu kao vreću smeća? Priča se u selu i da je možda netko od osoba u prolazu odgovoran za taj čin i da počinitelji nemaju veze s našim krajem - otkriva nam dalje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 11:26