AKCIJA USKOK-a

Otkriveno tko je jedina žena uhićena uz trojicu policajaca; Gradonačelnik: Pretpostavljam o čemu je riječ...

Četvero uhićenih osumnjičeno je za kaznena djela protiv službene dužnosti

Ilustracija

 Ranko Suvar/Cropix

Uz troje policajaca, u utorak je u antikorupcijskoj akciji na području Primorsko-goranske i Karlovačke županije, uhićena i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Vrbovskog.

Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić izjavio je Hini da je, prema informacijama kojima raspolaže, policija jutros na ispitivanje odvela pročelnicu Jedinstvenog upravnog odjela Grada Vrbovskog Marinu Tonković te da je obavljen i pretres njene kuće.

Mufić ističe kako pretpostavlja da je riječ o slučaju jednog prometnog prekršaja s vozilom Grada Vrbovskog otprije nekoliko godina, u kojemu, kaže, nije bilo štete, a u kojemu se sumnjiči i njega osobno.

Četvero uhićenih osumnjičeno je za kaznena djela protiv službene dužnosti, a kriminalističko istraživanje provodi Služba gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske u koordinaciji s Uskokom.

Po završetku kriminalističkog istraživanja uhićene osobe bit će predane pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava bit će podnesena Uskoku, objavila je policija.

Uskok je ranije priopćio da su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji na primorsko-goranskom i karlovačkom području.

Dodaju da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Zatraži li, nakon pokretanja istrage, tužiteljstvo za osumnjičene određivanje istražnog zatvora o tome će odlučivati sudac istrage Županijskog suda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:49