UHIĆENJE ZBOG POŽARA

Otkriven čovjek koji je zapalio BMW na Trešnjevci: Vlasniku auta prijetio je danima, tražio da mu vrati dug

Mjesec dana trebalo je zagrebačkim kriminalistima da poslože mozaik piromanskog čina koji se odvio u Nehajskoj

Požar u Nehajskoj

Mjesec dana trebalo je zagrebačkim kriminalistima da poslože mozaik piromanskog čina koji se odvio u Nehajskoj ulici u Zagrebu kada je zapaljen BMW u vlasništvu jedne tvrtke. Prikupljeni dokazi odveli su policiju do 40-godišnjeg muškarca koji je u konačnici kazneno prijavljen za dovođenje u opasnost života i imovine ali i za pokušaj iznude.

A sve je počelo još, sumnja se, krajem svibnja i početkom lipnja ove godine kada je osumnjičeni kontaktirao 44-godišnjaka tražeći od njega novčani iznos na ime dugovanja pokojnog člana njegove obitelji. A kako je ovaj odbio učiniti traženo, žrtvu je 40-godišnjak nastavio uporno zvati na telefon ali mu i slati poruke preko raznih aplikacija ustrajući na novcu. No, i dalje nije dobivao traženi novac pa je 40-godišnjaku nastavio i prijetiti smrću što je kod njega izazvalo strah za vlastiti život.

image

Požar u Nehajskoj

image

Požar u Nehajskoj

Ne bi li pod svaku cijenu pokazao da od novca koji mu se duguje neće odustati, 40-godišnjak je, sumnja policija, 3. lipnja ove godine oko 23.30 sati došao u Nehajsku ulicu gdje je razbio staklo na prednjim desnim vratima BMW-a i potom unutrašnjost polio benzinom i zapalio sve gorive dijelove prednjeg dijela putničke kabine. Auto je planuo, a počinitelj je pobjegao u noć. Zagrebački vatrogasci su se uhvatili u koštac s buktinjom koja je zahvatila i obližnje parkirani Citroen, garažu te roletu na stanu zgrade.

Po dovršetku istraživanja, muškarac je predan pritvorskom nadzorniku uz kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

image

Požar u Nehajskoj

image

Požar u Nehajskoj

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:10