DRAMA U ZAGREBU

Otkrivamo detalje napada u Dubravi: ‘Psi su umirovljenici odgrizli dio prsta, jedva su ih skinuli s nje‘

Ulicom su se zaredali krici u pomoć nesretne žene koja je u napadu pasa zadobila ugrize i natučenja
Pit bul
 Moiram/Alamy/Alamy/Profimedia

Stravičan prizor dva psa, prema opisu svjedoka najvjerojatnije pit bulla, koji se zalijeću u zagrebačku umirovljenicu Š.V. (75) i potom ju ruše na tlo gdje ju nastavljaju gristi po tijelu, uznemirio je cijelu Ulicu Vebera Tkalčevića u zagrebačkoj Dubravi.

Naime, sinoć oko 20.10 sati došlo je do napada nepoznatih pasa još uvijek nepoznatog vlasnika na 75-godišnjakinju dok je po ulici, na svojoj ustaljenoj ruti, šetala svog devetomjesečnog mješanca shih tzua. Ulicom su se zaredali krici upomoć nesretne žene koja je u napadu pasa zadobila ugrize i natučenja, a ostala je i bez dijela kažiprsta.

- Cijela obitelj je u šoku. Mama je išla prošetati našeg malog psa te su se u jednom trenutku iznenada oko nje stvorila dva nepoznata psa koja su napala našega. Mama ga je išla braniti, a psi su onda nju okružili. Naš psić je pobjegao, a nju su ta dva psa srušila na tlo i krenula ju gristi. Ljudi koji su se zatekli u blizini odmah su pritekli u pomoć. Tjerali su pse s nje, lupali ih svime što im se našlo pod rukom. Oni su te pse jedva skinuli s moje mame. Hvala svim tim ljudima na pomoći. Čula sam kasnije da ih je bilo 20-ak - kaže za Jutarnji list kćerka napadnute umirovljenice.

Na upit kako je zdravstveno stanje majke i kako se nakon svega osjeća, otkriva da je otpuštena iz bolnice na kućni oporavak, ali da prvo mora na policiju dati iskaz.

- Mama je pod stresom i prestravljena. Morat će dalje na injekcije protiv bjesnoće. Psi su joj odgrizli dio prsta i ugrizli je za nogu, a ima i natučenje ramena i podlaktice, pretpostavljamo od pada kad su ju srušili. Sreća u nesreći je da joj lice i vrat nisu ugrizli. I naš psić će biti dobro, jer je i on dobio ugriz u nogu – zaključila je kćerka napadnute gospođe.

Neki od susjeda s kojima smo popričali ostali su šokirani viđenim scenama od sinoć.

- Inicijalni nasrtaj pasa na susjedu nisam vidio, nego tek dok se ona jadna koprcala na tlu i pokušavala zaštititi rukama po licu. Tad sam vidio da ju je jedan pas dohvatio na šaku. Taman su prema njoj stizali i drugi ljudi. Dotrčao sam i uzeo granu koju sam našao na cesti i počeo lupati jednog od njih. Oni se naprosto nisu dali otjerati te su lajali i grizli. Kao da su bili gladni i nesocijalizirani. No nisu djelovali kao lutalice. Neki su susjedi rekli da im izgledaju kao pit bullovi, ali ja se u pse ne razumijem pa ne znam. I još je k tome pao već mrak. Znam samo da sam se užasno prepao – priča nam jedan od svjedoka napada.

Tko bi mogao u ulici ili u okolnim ulicama imati takva dva psa, kaže da ne zna i da su se svi to pitali sinoć, no ukazuje na činjenicu da mnogi tijekom šetnji pse ne drže na povodcima.

Iz PU zagrebačke kažu da je kriminalističko istraživanje u tijeku kako bi se otkrilo tko je vlasnik pasa i zašto ih nije držao pod nadzorom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:10