‘NIJE PRVI...‘

Otac iz Dugog Sela: ‘Huligani su cipelarili mog sina ispred škole. Ostali su držali stražu i snimali mobitelima‘

‘Danas naše dijete, sutra nečije drugo! Zar nam se treba dogoditi Luka Ritz u Dugom Selu? Vjerujte, malo je falilo danas‘

OŠ Ivan Benković u Dugom Selu (ilustracija)

 Profimedia/Google Maps

‘Sinoć oko 21:15 sati moje je dijete moglo biti pokojno!‘, dramatičnim je riječima u objavi na Facebooku započeo svoju priču jedan otac iz Dugog Sela.

Kako kaže, ispred OŠ Ivan Benković njegovog su sina ‘napala tri huligana, iscipelarila udarcima nogom u glavu dok je sjedio na stepenicama ispred škole, a još njih nekoliko je držalo stražu, promatralo i snimalo mobitelima.‘

Koji je povod napadu, ne zna se. No otac kaže kako su njegovog sina napadači pitali je li kršten, zašto ima dugu kosu te navija li za Dinamo. Na kraju su mu rekli: ‘Ako nam ne daš cigaretu dobit ćeš batina!‘

‘Ekipica je hrabro došla unaprijed maskirana s bandanama preko lica i s kapuljačama na glavi - kao da su planirali poduhvat‘, stoji dalje u objavi.

‘S obzirom da se slična stvar, koliko sam shvatio iz razgovora s policijom i s osobljem na hitnoj u bolnici Rebro, već dogodila dvojici dječaka prije koji mjesec, pozivam roditelje tih dječaka da mi se jave! Također molim sve za pomoć - ukoliko znate bilo što o događaju - molim javite nama ili policiji!‘, kaže uznemireni otac.

Dodao je kako ispred škole postoji video nadzor te da će poduzeti sve da se huliganima stane na kraj.

‘Danas naše dijete, sutra nečije drugo! Zar nam se treba dogoditi Luka Ritz u Dugom Selu? Vjerujte malo je falilo danas!‘, kaže otac pretučenog dječaka.

Na ovaj se potez odlučio, kaže, čim je saznao da njegov sin nije prvi kojem se to dogodilo i da se iste napadače dovodi u vezu s raznim zlostavljanjima po Dugom Selu.

‘Napadačima inteligencija nije baš jača strana pa vjerujem da će, kad ih se malo stisne, njihova maskerada biti besmislena. Mi smo kao roditelji odlučili s ovim slučajem ići javno jer smo u komunikaciji s drugim roditeljima čija su djeca zlostavljana, shvatili da institucije nažalost nisu od prevelike koristi‘, kaže na kraju i još jednom poziva sve koji su imali slična iskustva da mu se jave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:14