DILERI NA SUDU

Optužnicom protiv 12 okrivljenika USKOK je obilježio godišnjicu akcije "Grota"

Velikom akcijom PNUSKOK-a "Grota" razbijen je dilerski lanac kojim se iz BiH heroin dopremao u Istru i Dalmaciju
 Ranko Šuvar/Cropix

Godišnjica akcije "Grota" u kojoj je uhićeno 11 osoba i razbijen dilerski lanac kojim se iz BIH heroin dopremao u Istru i Dalmaciju obilježena je optužnicom USKOK-a koji je u četvrtak priopćio da je protiv 12 okrilvjenika podigao optužnicu pred riječkim Županijskim sudom.

Prije uhićenja policija je od studenog 2021. kada su u suradnji sa Državnom agenijom za istrage i zaštitu u BiH (SIPA) krenula početna saznanja a nakon toga je više osoba tajno nadzirano što je rezultiralo uhićenjima i zapljenom 19,2 kilograma heroina, 13 kilograma amfetamina, vagama, smjesom za povećanje mase droge, mobiteli te većeg iznos kuna i deviza.

Velikom akcijom PNUSKOK-a "Grota" razbijen je dilerski lanac kojim se iz BiH heroin dopremao u Istru i Dalmaciju, a pronađeno je i oduzeto 19,2 kilograma heroina, 1,3 kilograma amfetamina, vage, smjese za povećanje droge, mobilni uređaji te veći iznosi kunskih i deviznih sredstava.

Osim u Hrvatskoj droga se prodavala i u Njemačkoj, a novac od prodaje droge je predavan osobno II. okrivljenom ili je putem kurira, uglavonom vozača autobusa dostavljan u Sarajevo. USKOK je Županijskom sudu u Rijeci predložio produljenje istražnog zatvora protiv desetorice okrivljenika. Jedan diler iz ovog lanca uspio je umaći uhićenju i za njim je raspisana tjeralica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 19:46