U MEĐIMURJU

Optužnica protiv 23-godišnjaka: Zapalio Centar za djecu i obitelj, i dalje ostaje iza rešetaka

On je 1. travnja iz revolta prolio benzin po prozoru objekta humanitarne organizacije i potom zapalio otvorenim plamenom

Ilustrativna fotografija

 /Cropix

Svega dva mjeseca od događaja, točnije paljenja prozora zgrade Centra za djecu i obitelj u Lončarevom naselju u međimurskom Podturenu, čakovečko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv posrnulog 23-godišnjaka.

Tereti ga se za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a prema optužnici on je 1. travnja ove godine iz revolta prolio benzin po prozoru objekta humanitarne organizacije i potom zapalio otvorenim plamenom. Pričinio je, pritom, oko 2200 eura materijalne štete na objektu u vlasništvu Općine, koji je u trenutku izbijanja požara bio prazan i zatvoren, a daljnje širenje vatrene stihije, kako smo već pisali, spriječili su mještani pravovremenom reakcijom i gašenjem. Vatra je zahvatila prozor, rolete i fasadu.

Iza zatvorskih rešetaka 23-godišnjak ostaje do daljnjega jer mu je vijeće čakovečkog suda na prijedlog tužiteljstva, produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:44