ŠTO SE DOGAĐA?

Opet smrad iz Karlovačke pivovare: Na teren izašle sve interventne službe

Prije pet godina ondje je zbog ugljičnog dioksida ispuštenog iz tvornice umro Zdravko Martinović

KARLOVAC - Zbog smrada koji su osjetili mještani Šporerove ulice blizu pogona Karlovačke pivovare u srijedu su tamo na teren izašle sve interventne službe, opet, pet godina nakon što je od ugljičnog dioksida ispuštenog iz tvornice umro Zdravko Martinović i četiri mjeseca nakon što su tadašnji direktori pravomoćno zbog tehničkih propusta osuđeni na zatvorske kazne.

U Centru 112 kažu da su na mjesto dojave izašle inspekcije Zaštite okoliša, policija, JVP grada Karlovca, djelatnik Vodovoda i kanalizacije Karlovac, a preko Državnog centara Zaštite i spašavanja obaviještena je i Vodopravna inspekcija.

- Iz spornog šahta kanalizacije uzeti su uzorci za analizu od strane Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije, a mjerenje kakvoće zraka nisu pokazala onečišćenje, miris je bio po hmelju i kuhanim jajima. Nadzor je izvršen i u Karlovačkoj pivovari, čiji su djelatnici još tijekom jutra osjetili isti neugodan miris, sami djelatnici Karlovačke pivovare izvršili su nadzor kanalizacijskog sustava video nadzorom i mjerenjima dozimetrima, ali nisu ništa otkrili - navode iz karlovačkog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Iz Karlovačka pivovara tragediju koja se dogodila prije pet godina shvatili su vrlo ozbiljno, te su posljednjih godina milijune eura uložili u ekološki prihvatljivu proizvodnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 05:09