INCIDENT U SL. BRODU

Odvjetnica vojnika koji nokautirao Djeda Mraza: ‘Naravno da mu je žao. Zabrinut je za njegovo zdravlje‘

Odvjetnica 24-godišnjeg Mateja M. najavila je da će se njezin klijent žaliti na jednomjesečni pritvor koji mu je određen

Do uhićenja 24-godišnjeg vojnika je došlo u popodnevnim satima na Badnjak nakon što se oko 15 sati na ulici potuklo više osoba

 Nenad Opacak/Cropix

Anita Pezer, odvjetnica 24-godišnjeg Mateja M. koji je na Badnjak u Slavonskom Brodu nokautirao 21-godišnjeg Kristijana E. koji je bio prerušen u Djeda Mraza, izjavila je kako je Državno odvjetništvo za njega tražilo istražni zatvor po dvije osnove - osnovi utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, piše Dnevnik.hr.

- Prvo je otpalo, a drugo je određeno - rekla je Pezer te dodala kako će na tu odluku uložiti žalbu.

Odvjetnica je rekla da je njezin klijent vojno lice te da se zbog toga uvijek mora besprijekorno ponašati. Inače, dodala je, ne bi mogao biti djelatnik vojske.

Pezer je rekla da je napad na muškarca u Slavonskom Brodu "incidentna situacija" te da je njezin klijent ozljeđenog muškarca pitao kako mu je. Dodala je da je njezin klijent zabrinut za zdravlje ozlijeđenog.

- Naravno da mu je žao - ustvrdila je odvjetnica.

Podsjetimo, do uhićenja 24-godišnjeg vojnika je došlo u popodnevnim satima na Badnjak nakon što se oko 15 sati na ulici potuklo više osoba.

Građani su mobitelima snimili nesvakidašnje nasilje čije su uznemirujuće snimke vrlo brzo preplavile internet te obišle i zgrozile zemlju.

Pretučeni Djed Mraz je zadobio teške ozljede u vidu puknuća lijevog bubnjića te je nakon pružene liječničke pomoći u brodskoj bolnici otpušten na kućnu njegu.

Dežurni sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu 24-godišnjaku je odredio jednomjesečni pritvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 00:51