NIJE DUGO IZDRŽAO

‘Odležao‘ za stravično ubojstvo partnerice (19) pa počinio računalnu prevaru: Javnost ga poznaje iz Malnarovog showa!

Općinski kazneni sud u Zagrebu Šimunca je nedavno nepravomoćno osudio na 8 mjeseci zatvora koji su mu zamijenjeni radom za opće dobro

Ilustracija

 Sasa Buric/Cropix

Nakon što je "odgulio" nešto manje od devet godina zatvora zbog ubojstva 19-godišnje partnerice 2011. u Zagrebu, a koja mu je sedam mjeseci prije toga rodila sina, Nedjeljko Šimunec (39) nije dugo izdržao s prave strane zakona. Ušetavši u Bauhaus u Zagrebu 5. studenoga 2019. godine došao je na ideju računalne prijevare. Na trgovačka kolica je stavio čistač Puzzi i jedan usisavač za suho i mokro pranje te se poigrao s kodovima. Svjestan da se na čistaču nalazi prekodiran EAN kod s artikla usisavača koji je taman na njega zalijepio, otišao je na blagajnu te umjesto stvarnih 5999 kuna čistač domišljato platio 449 kuna kolika je bila cijena, zapravo, usisavača. Tim si je potezom ušparao 5555 kuna ali i oštetio Bauhaus Zagreb za isti iznos.

Općinski kazneni sud u Zagrebu Šimunca je nedavno zbog toga nepravomoćno osudio na osam mjeseci zatvora koji su mu zamijenjeni radom za opće dobro s time da se dan zatvora zamjenjuje s dva sata dobrotvornog rada. Dok je Bauhaus upućen u parnicu s imovinsko-pravnim zahtjevom. Sud je Šimuncu naložio i plaćanje 6000 kuna sudskih troškova jer smatra da ih može podmiriti s obzirom na prihode od 1300 eura u Njemačkoj gdje trenutno živi i radi. Inače, tijekom ovog postupka za njim su bili na snazi Europski uhidbeni nalog i sudska tjeralica, a pritvor mu je ukinut prošli mjesec.

Olakotna okolnost

Svoj grijeh na sudu Šimunec je na kraju priznao pa mu je sutkinja to iskreno priznanje cijenila kao olakotnu okolnost zajedno sa kritičnošću i iskazanom voljom da za (ne)djelo snosi posljedice. Otegotna okolnost mu je, pak, njegova kriminalna prošlost prema kojoj je u veljači 2012. zbog ubojstva djevojke koja mu je rodila dijete nad kojim je izgubio skrbništvo, pravomoćno osuđen na devet godina zatvora uz obvezno psihijatrijsko liječenje.

Podsjetimo, stravičan zločin zbio se u podstanarskom stanu u Ulici Ivana Zovka u večernjim satima 20. travnja 2011. u kojem je tek dva tjedna prebivala njegova bivša nevjenčana supruga. U inkriminiranom periodu s njom se, prema optužnici, sukobljavao oko skrbništva nad djetetom, a kobnu večer oko 21:30 sati je 19-godišnjakinju više puta prvo šakom udario u glavu. Potom ju je u spavaćoj sobi srušio na krevet i omotao joj vrat kliznom omčom te ga stezao dok ju nije usmrtio. Za zločin se doznalo vrlo brzo, jer se sam došao prijaviti na policiju. A javnost ga je prije tog užasa bolje upoznala kao zabavljača koji se povremeno pojavljivao u popularnoj televizijskoj emisiji Željka Malnara ‘Noćna mora‘. Tadašnju voditeljicu te emisije, koju je smatrao nesuđenom ljubavi, optužio da je zbog nje, kako smo već pisali, podigao veliki kredit jer je težila luksuzu pa je na kraju zanemario sebe i svoje zube.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 20:57