POLICIJA O TEŠKOM ZLOČINU

Nismo dosad intervenirali u toj obitelji. Policajci će zbog trauma dobiti psihološku pomoć

U zagrebačkom naselju otac je ubio svoje troje djece i potom pokušao samoubojstvo, kriminalističko istraživanje je u tijeku
 Zeljko Puhovski/Cropix

Zagrebačka policija održala je u subotu u 14 sati izvanrednu tiskovnu konferenciju na kojoj je iznijela nešto više detalja o nezapamćenom zločinu u Zagrebu, gdje je 56-godišnjak ubio svoje troje male djece i zatim pokušao samoubojstvo.

Zločin koji je zgrozio Hrvatsku se dogodio u naselju Mlinovi, gdje su policajci došli u noći s petka na subotu te pronašli omamljenog oca, Haralda Kopitza, koji se najvjerojatnije pokušao otrovati tabletama, te tri malena beživotna tijela.

- Policijski službenici zaprimili su dojavu o naznaci samoubojstva. Dolaskom na mjesto događaja u stanu je zatečen muškarac narušenog zdravstvenog stanja i troje djece koja nisu davala znakove života. Potvrđeno je da se radi o nasilnoj smrti, a građaninu je pružena liječnička pomoć te se nalazi na hospitalizaciji u Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica, rečeno je na policijskoj konferenciji koju je održala vidno emotivna Nikolina Grubišić Požar.

- Nismo imali saznanja o nekim problemima niti je prije bilo intervencija u toj obitelji od strane policije, otkrila je Grubišić Požar.

- Proveden je očevid, kriminalističko istraživanje je u tijeku. Kao majka i roditelj te policijski službenik iskazujem iskrenu sućut majci i široj rodbini. Policijskim službenicima će biti pružena stručna pomoć jer se radi o vrlo traumatičnom događaju - zaključila je kratku konferenciju Grubišić Požar.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu priopćilo je ranije da je u povodu pronalaska tri mrtva tijela u Mlinovima proveden očevid u suradnji s policijskim službenicima PU zagrebačke te da tužiteljstvo u suradnji s policijom poduzima daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti u svrhu utvrđivanja svih okolnosti počinjenja ovih kaznenih djela.

Postoji osnova sumnje da je austrijski državljanin (1965.) počinio kaznena djela teškog ubojstva, iz članka 111. Kaznenog zakona na štetu troje maloljetne djece, dodaje se u priopćenju.

Zagrebačka policija je ranije izvijestila da je noćas oko 2 sata u Mlinovima, temeljem informacija o najavljenom samoubojstvu zaprimljenih od građana zbog objava na društvenim mrežama, u stanu pronađen 56-godišnji muškarac koji je u trenutku ulaska policijskih službenika bio narušenog zdravstvenog stanja.

Mediji pišu da je za ubojstvo svoje troje maloljetne djece osumnjičen Harald Kopitz iz Beča koji je živio i radio u Zagrebu gdje je imao svoje tvrtke te da je radio za više velikih tvrtki kao financijski konzultant i pregovarač. Mediji dodaju da je majka ubijene djece radila u jednom dubrovačkom hotelu te da su djeca bila zajedno s ocem tijekom vikenda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:12