BICIKLOM PREKO ZEBRE

Nesreća u Karlovcu: 13-godišnje dijete teško ozlijeđeno nakon naleta automobila

Dijete je vozeći bicikl preko pješačkog prijelaza, bez zaštitne kacige i reflektirajućeg prsluka, ‘izletjelo‘ pred auto

Ilustracija

 Paun Paunovic/Cropix

U prometnoj nesreći koja se jučer u večernjim satima dogodila u karlovačkoj četvrti Grabrik, teško je ozljeđeno 13-godišnje dijete. Ono je, kako jutros javlja policija, vozeći bicikl preko pješačkog prijelaza, umjesto gurajući ga, bez zaštitne kacige i reflektirajućeg prsluka oko 20.57 sati "izletjelo" pred automobil, odnosno udarilo u vozilo kojim je upravljala 57-godišnja žena. S teškim, srećom ne i ozljedama opasnim po život, dijete je hospitalizirano u Općoj bolnici Karlovac.

- Dijete starosti 13 godina upravljalo je biciklom i kretalo se pješačkim nogostupom uz zapadni rub kolnika Ulice kralja Zvonimira. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza kod kbr. 3 u navedenoj ulici preko kojeg nije označena biciklistička staza, nije zaustavio bicikl i gurao ga kao pješak, već je nastavio vožnju biciklom preko obilježenog pješačkog prijelaza, prelazeći na suprotnu stranu kolnika. U tom trenutku je s biciklom udario u prednji dio osobnog automobila karlovačkih registracijskih oznaka, s kojim je upravljala 57-godišnjakinja, koja je skretala iz Ulice kralja Zvonimira u Ulicu kralja Petra Krešimira IV - kažu u karlovačkoj policiji.

Uslijed udara u osobni automobil, navode, dijete je zajedno s biciklom palo na kolnik i tom prilikom je zadobilo teške tjelesne ozljede i zadržano je na liječenju u zdravstvenoj ustanovi.

- U trenutku prometne nesreće dijete nije na glavi nosilo zaštitnu kacigu kao niti reflektirajući prsluk. Nadležnom državnom odvjetništvu slijedi izvješće o događaju - napisali su u policijskom priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:03