JEZIV SLUČAJ

Nepravomoćno osuđen muškarac koji je seksualno napao suprugu i pred djecom joj prijetio komadanjem

‘Moraš se od mene rastati, otići bez prava i napustiti djecu. U suprotnom ću te u vreći poslati obitelji‘, glasi jedna od prijetnji muškarca

Ilustrativna fotografija

 CROPIX

"Ti si kurva, raspuštenica, neodgojena kuja. I majka ti je kuja, a pokojni otac cucak koji će izgorjeti u grobu. Pokazat ću ti što mogu s tobom napraviti. Moraš se od mene rastati i otići u Libanon bez ikakvih prava te napustiti djecu, u suprotnom ću te ubiti, raskomadati u dijelove i u vreći poslati tvojoj obitelji u Libanon..." - dio je neumjesnog i jezivog vokabulara koji je svojoj supruzi, pred dvoje maloljetne dječice, izgovarao 40-godišnji Libanonac s hrvatskim državljanstvom tijekom tri godine.

Osim toga, suprugu je u istom periodu od lipnja 2015. do svibnja 2018. u stanu u središnjoj Hrvatskoj, a s ciljem zadovoljenja spolnog nagona, prisiljavao na seksualni odnos, no kako ga je ona odbijala, on joj je, prema optužnici zagrebačkog tužiteljstva, govorio kako ona nema pravo izbora. Nakon toga ju je nasilno skidao, šamarao po licu, tukao po tijelu da bi na kraju, zbog jače tjelesne konstitucije, ipak uspio u zadovoljenju seksualnog nagona.

Zbog spolnog odnošaja bez pristanka sa suprugom, dva kaznena djela povrede djetetovih prava i nasilja u obitelji koje je potrajalo tri godine, na Županijskom sudu u Zagrebu 40-godišnjak je u srijedu nepravomoćno osuđen na dvije i pol godine zatvora.

U slučaju da presuda postane pravomoćna, u zatvoru će provesti pola godine, dok je ostatak kazne od dvije godine s trogodišnjim rokom kušnje. Sud ga je oslobodio plaćanja sudskih troškova, ali mu je naložio plaćanje troškova opunomoćenika njegove supruge.

Otegotnih okolnosti prilikom odmjeravanja kazne sud nije pronašao, dok je olakotna okolnost priznanje, neosuđivanost, velika materijalna skrb za obitelj.

Tužiteljstvo smatra i da je 40-godišnjak suprugu vrijeđao pred djecom kako bi je ponizio i obezvrijedio joj dostojanstvo.

Sinčiću je, pak, govorio da je magare, da mu je bolje da šuti ili će ga u protivnom udariti remenom. Kako se dječak pritom znao i tresti od straha, otac bi ga i šamarao.

Na kćerkicu je također vikao pa se ona požalila majci da je otac ujedno i tuče. Optuženi muškarac, čija se obitelj u Hrvatskoj bavi trgovanjem tekstilom, priznao je krivnju pritom napominjući kako iskaz supruge u jednom dijelu nije u cijelosti točan.

- Žao mi je zbog svega, pogotovo zbog djece koju jako volim. U zadnje vrijeme sam sa suprugom u dobrim odnosima iako smo u brakorazvodnoj parnici. Brinem se za nju i za djecu, pronašao sam im stan za koji plaćam najam jer ona ima malu plaću. A pored alimentacije, za djecu dajem i dodatni novac - pokajao se u sudnici optuženi muškarac.

Za djecu, naime, kako bi savladala hrvatski jezik, dodatno plaća i instrukcije. Na presudu, na čijoj se objavi nije pojavio, 40-godišnjak ima pravo žalbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 00:27