TEŠKO OZLIJEĐEN

Nepoznati muškarac premlatio 75-godišnjaka u Novom Zagrebu nakon svađe u prometu

Policija kriminalističkim istraživanjem pokušava ustanoviti sve okolnosti kaznenog djela, a napadaču prijeti zatvorska kazna

policija ilustracija

 Çropix

Svađe u prometu nisu rijetkost, naročito u poslijepodnevnim satima u Zagrebu, a ona koja se dogodila u Novom Zagrebu u četvrtak završila je teškom tjelesnom ozljedom.

Kako javlja policija, dvojica vozača posvađala su se u prometu. Je li tko komu oduzeo prednost ili nešto slično, nije objavljeno. No, verbalna prepirka ubrzo je prerasla u krvavi obračun dvojice starijih građana.

Prema prvim podacima, jedan je, zasad nepoznati muškarac, napao drugog, vozača starog 75 godina koji je zadobio teške tjelesne ozljede te mu je pružena pomoć u KBC Zagreb, dok je nad drugim u tijeku kriminalističko istraživanje.

Kako se radi o kaznenom djelu teške tjelesne ozljede, napadaču prijeti kazna od šet mjeseci do pet godina, no ako se nadležno državno odvjetništvo odluči optužiti starijeg muškarca zbog premlaćivanja prema stavku 2. 118. članka Kaznenog zakona, a koji propisuje težu kaznu ako je napadnuta osoba ranjiva zbog svoje dobi, tada bi mogao dobiti i kaznu do osam godina iza rešetaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:26