SULUDI POTEZ

Nema dvojbe tko je krivac za strašnu nesreću u Ludbregu: ‘Svjetlosni i zvučni signali bili su uključeni!‘

Dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge, vozač je prednjim dijelom vozila udario u spušteni polubranik

Nesreća u Ludbregu

 DVD Ludbreg

Nezaustavljanje pred pružnim prijelazom iako je uređaj za zatvaranje prometa bio spušten te su bili uključeni svjetlosni i zvučni signali radi nailaska vlaka, glavni je krivac prometne nesreće jučer oko podne na pruzi u Frankopanskoj ulici u Ludbregu.

Na taj suludi potez iz neutvrđenog razloga odlučio se 68-godišnji muškarac oko 12.35 sati vozeći se automobilom pod državnoj cesti D-2 u smjeru centra Ludbrega. Dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge, prednjim je dijelom vozila udario u spušteni polubranik pružnog prijelaza nakon čega se nastavio kretati ‘zacrtanim‘ pravcem. Pritom se nije obazirao na opasnost koja mu je dolazila s desne strane.

U tom ga je trenutku, naime, udarila lokomotiva teretnog vlaka koji je prometovao iz smjera Varaždina prema Koprivnici, a šokirani strojovođa je u tim trenucima doslovno bio nemoćan.

Od siline naleta, automobil je odbačen u lijevu stranu na travnatu površinu, a nesavjesni vozač je kolima Hitne pomoći prevezen u varaždinsku Opću bolnicu gdje je hospitaliziran. Kvalifikacija ozljeda još uvijek je nepoznata.

image
DVD Ludbreg
image
DVD Ludbreg
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:05