ODNIJELI VIŠE TISUĆA

NE PUŠTAJTE NEPOZNATE U KUĆU - UPOZORAVA POLICIJA Besramni razbojnici opljačkali stogodišnjakinju u Rijeci

Ilustracija
 Nikša Stipaničev / CROPIX

RIJEKA Policija intenzivno traga za nepoznatim počiniteljima koji su jučer na drzak način okrali stogodišnjakinju, objavili su u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj.

Kako ističu, kradljivci su joj iz kuće na području Zameta u Rijeci otuđili novac u iznosu više tisuća kuna te druge predmete.

Policija je upozorila sve građane, a posebice one starije životne dobi da ne otvaraju vrata i ne puštajte u svoje domove nepoznate osobe sve dok nisu sigurni o kome se zaista radi i što želi.

Također, ističu da valja provjeriti tko se nalazi ispred vrata kroz ''špijunku'' ili pomoću sigurnosnog lanca na vratima te da kada su samo u stanu ili kući ne stavljaju to do znanja sumnjivim osobama i pozovu nekoga od obitelji ili susjeda da im se pridruži

U PU PG navode na od osoba koje se predstavljaju kao djelatnici različitih ustanova ili tvrtki treba zatražiti službene dokumente ili odgovarajuće iskaznice jer sve službene osobe dužne su ih imati i dati ih na uvid, da ukoliko je osoba i dalje sumnjiva prije puštanja u svoj dom telefonom provjere da li ju je služba koju navodno predstavlja uputila k njima i ako je nepozvana osoba uporna u namjeri da uđe u dom žurno obavijeste policiju, obitelj ili susjede.

Posebno treba biti oprezan ukoliko netko traži osobne podatke koji su, inače, zakonom zaštićeni i može ih prikupljati samo ovlaštena osoba.

Savjet policije je i upamtiti izgled osoba (boju kose i očiju, visinu, stas ), karakteristike govora kao i podatke o vozilu kojim su se sumnjive osobe dovezle, a u slučaju sumnje ili počinjenog kaznenog djela odmah valja nazvati 192.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 23:09