HOROR U ZAGREBU

Nasilnik na Peščenici zatočio i maltretirao djevojku, ona se spasila skočivši kroz prozor

U padu je zadobila teške ozljede, a tužiteljstvo je protiv 43-godišnjeg muškarca pokrenulo istragu
 Vlado Kos/CROPIX/Ilustracija

Nakon što je u stanu na zagrebačkoj Peščenici bila zatočena i maltretirana cijeli jedan dan, skokom kroz prozor stana život si je spasila djevojka koja je u padu zadobila teške ozljede.

Zbog protupravnog oduzimanja slobode, policija je lisice na ruke stavila 43-godišnjem muškarcu koji je ispitan u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu. Tužiteljstvo je protiv njega pokrenulo istragu, a sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu mu je odredio jednomjesečni pritvor kako ne bi utjecao na svjedoke i ponovio (ne)djelo.

A prema onome što je poznato, 43-godišnji nasilnik je od 15. do 16. rujna u stanu u kojem je živio s djevojkom "uzeo" stvar u svoje ruke. Nakon što je vrata zaključao i ključ sakrio, prema djevojci je bio fizički nasilan. Ujedno ju je i ponižavao vrijeđajući je pogrdnim riječima, a u jednom trenutku joj je uzeo i mobitel kako ne bi mogla potražiti pomoć.

Unatoč strahu od nasilnika prestravljena žena je pokazala u konačnici i rijetko viđenu hrabrost jer je, vidjevši da teroru nema kraja, potražila spas skočivši kroz prozor. Ozljede koje je zadobila u padu liječnici u bolnici su okarakterilizali kao teške.

Konkretno o ovom nemilom događaju od prije pet dana, PU zagrebačka nije izvijestila zbog zaštite žrtve, a na upit Jutarnjeg lista potvrdili su postupanje te da su nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog protupravnog oduzimanja slobode muškarca predali pritvorskom nadzorniku.

Inače, toga dana, prema MUP-ovu "Kalendaru nasilja" kroz koji se svakodnevno izvješćuje o kaznenim djelima i prekršajima iz domene nasilja u obitelji, na području RH evidentirano je ukupno 27 događaja od kojih su četiri kaznena djela bila na području PU zagrebačke, ličko-senjske, karlovačke te bjelovarsko-bilogorske dok je ostalih 23 bilo u sferi prekršaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:44