ZAGREBAČKI FANTOM

Nakon dvije godine i 42 odrađene pljačke policija pronašla lopova i ostala u šoku kad je shvatila tko je on...

Nakon što mu je policija pretražila stan, slomio se te priznao vjerojatno najveći broj razbojstava ikad napisanih na jednu jedinu kaznenu prijavu

Ilustracija

 Cropix

Kada je policija prošli petak, nakon dojave o pljački ljekarne u Rapskoj ulici, u blizini uhitila muškarca koji je odgovarao opisu razbojnika, nisu isprva sumnjali da je u pitanju serijski razbojnik koji je dotad već počinio 42 pljačke.

Ni u primisli im nije bilo tko bi ta osoba mogla biti. Umjesto teškog recidivista i ovisnika, što je uglavnom profil serijskih razbojnika, uhitili su 42-godišnjeg činovnika, obiteljskog čovjeka, koji dotad nije bio evidentiran ni zbog prometnog prekršaja.

"Zagrebački fantom", osoba koja je od svibnja 2021. prosječno dva puta mjesečno plastičnim pištoljem pljačkala benzinsku crpku, poštu ili kiosk te uzela ukupno 24.886 eura, kada ne bi pljačkao, bio je diplomirani politolog uredno zaposlen kao srednje rangirani činovnik u jednoj gradskoj javnoj ustanovi.

Nakon što mu je policija pretražila stan u kojem je živio te tamo pronašla predmete preko kojih su ga povezali s čitavim nizom razbojstava diljem Zagreba, činovnik se slomio te priznao vjerojatno najveći broj razbojstava ikad napisanih na jednu jedinu kaznenu prijavu.

Kako neslužbeno doznajemo, 42-godišnjak je rekao da je u pljačke krenuo u svibnju 2021. godine, pritisnut teškom zdravstvenom situacijom jednog od članova obitelji te mu je trebao novac za liječenje. U prvoj svojoj pljački, 27. svibnja 2021., na benzinskoj crpki u Susedgradu, oteo je nekoliko tisuća kuna, no ubrzo je krenuo dalje.

Nepunih mjesec dana poslije opljačkao je još jednu benzinsku, onu na Aveniji Većeslava Holjevca u Novom Zagrebu, a do kraja godine odradio ih je još dvije. Na početku je pljačkao samo benzinske, ali ubrzo je krenuo na kioske, pošte i na kraju ljekarne. No, uvijek je pazio da ne napada one u istom dijelu grada.

Zbog svog opreza, premda se nikad prije nije bavio kriminalom, bio je više od dvije godine enigma za zagrebačke kriminaliste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 01:02