ŽELI NAGODBU

Najbliži suradnik Matije Posavca priznao optužbe da je, po zahtjevu župana, preko veze zaposlio dvije djevojke

Zbog sklapanja nagodbe jučer je na zagrebačkome Županijskom sudu odgođena sjednica optužnoga vijeća

Matija Posavec

 Željko Hajdinjak/Cropix

Nakon što je u dopuni svoje obrane priznao USKOK-ove optužbe, prema kojima je prije godinu dana po zahtjevu međimurskoga župana Matije Posavca "preko veze" zaposlio dvije djevojke na mjestima referentica u Upravnom odjelu županije, bivši pročelnik te Uprave te Posavčev suoptuženik, navodno se sprema sklopiti i nagodbu s USKOK-om.

Potvrdilo nam je to više osoba involvirano u taj slučaj, a upravo zbog sklapanja nagodbe jučer je na zagrebačkome Županijskom sudu odgođena sjednica optužnoga vijeća, te će se postupak nastaviti u rujnu. Kako što je poznato, Posavca USKOK tereti da je primio 10.000 kuna mita od Josipa Kobala kako bi mu produžio mandat u Upravnom vijeću Županijske uprave za ceste, te za dva navedena zapošljavanja.

Kobal čitavo vrijeme poriče optužbe, dok je Novković najprije odbacio optužbe, na prvome ispitivanju, no nakon kratkoga vremena provedenoga u Remetincu, zatražio je ponovno ispitivanje te priznao djelo. Dijametralno suprotna situacija je sa samim Posavcem, koji je, pak, na prvome ispitivanju priznao djelo, te podnio ostavku na mjesto župana, a zatim se ponovno kandidirao, postao župan, te u dopuni obrane porekao djelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:49