UHVAĆEN KRADLJIVAC

Na aute stavljao lažne tablice pa harao po benzinskima: Natočio bi gorivo i odvezao se bez plaćanja

Da bi izbjegao policiju, prije odlaska na benzinsku montirao bi na aute registracije koje ne pripadaju tim vozilima

Ilustracija

 Sergej Drechsler/Cropix

Zagrebačka policija uhvatila je 21-godišnjaka kojeg sumnjiče da je natočio skoro 200 litara goriva i odvezao se bez plaćanja, a da bi izbjegao policiju, na aute je stavljao lažne tablice.

Mladića se tereti da je od ožujka do početka lipnja ove godine u 15 navrata otišao na benzinske postaje i natočio gorivo u vozilo ili kanistre koje je imao sa sobom. Točio je količine od 20 pa sve do skoro 200 litara u jednom slučaju, a kasnije se uvijek odvezao sa benzinske postaje bez plaćanja, izvijestila je zagrebačka policija.

Najčešće su mu mete bile benzinske postaje na području Peščenice, Maksimira, Dubrave i Velike Gorice.

Da bi izbjegao policiju, prije odlaska na benzinsku montirao bi na aute registracije koje ne pripadaju tim vozilima, a koje je prethodno otuđio. Na taj način je onemogućio stvarno utvrđivanje vlasnika vozila kojim se koristio, a najčešće su to bili automobili marke Peugeot, Mercedes, Smart ili Ford Focus.

Također je osumnjičen i da je tijekom ožujka i travnja ove godine iz trgovina otuđio parfeme i majice. Dućani su se nalazili na području Maksimira, Dubrave i Dugog sela, a iz njih je u osam navrata otuđio 27 parfema i u dva navrata otuđio sveukupno 15 majica. Ukupna materijalna procijenjena je na otprilike 47.410 kuna.

Završetkom istrage 21-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku dok je policija kaznenu prijavu podnijela Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog sumnje u počinjenje 25 kaznenih djela krađe i 19 kaznenih djela krivotvorenje isprava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:32