ZLOČIN U PREČKOM

Muškarac ubijen u stanu u Zagrebu; Neslužbeno doznajemo uzrok fatalnog sukoba

38-godišnjak i 48-godišnjak sukobili su se prvo verbalno, a potom i tjelesno

Ulica Josipa Slavenskog

 Damir Krajac/Cropix

Verbalni sukob dvojice muškaraca u stanu u Ulici Josipa Slavenskog u zagrebačkom naselju Prečko kulminirao je fizičkim obračunom tijekom kojeg je jedna osoba izgubila život.

Krvavi zločin dogodio se danas oko podne a iz PU zagrebačke su priopćili da je sukob izbio između 38-godišnjaka i 48-godišnjaka.

- Mlađi muškarac je oštrim predmetom ozlijedio starijeg koji je od zadobivenih ozljeda preminuo. Liječnička pomoć, pak, 38-godišnjaku je pružena u Klinici za traumatologiju - kažu iz zagrebačke policije napominjući da je kriminalističko istraživanje u tijeku kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do tragedije.

image

Ulica Josipa Slavenskog

Damir Krajac/Cropix
image

Ulica Josipa Slavenskog

Damir Krajac/Cropix

Kako doznajemo, ubijeni muškarac je M.J. i ne živi u tom ulazu nego je došao u posjet kod stanara tog ulaza D.K. kako bi, navodno, kupio ili preuzeo drogu. No stvari su krenule po zlu i sve to trenutno zagrebački kriminalisti pokušavaju raspetljati jer i dalje je nepoznanica tko je zapravo inicirao sukob.

- Ostali smo zatečeni kad smo ugledali hrpu policije pred zgradom. Dva policijska vozila, kombi te Hitna pomoć. Odjurili su na 6.kat, ali što se dogodilo - ne znamo, kao niti jesu li ti sukobljeni stanari iz ulaza ili su nekome došli u posjetu - rekao je za Jutarnji list jedan susjed. Druga stanarka ulaza kaže da je vidjela kako nekog odvode u vozili Hitne pomoći te napominje da nikakvu galamu ni svađu nije čula prije dolaska policije.

image

Ubojstvo u Prečkom

Jutarnji List/

Treća osoba iz ulaza kaže da je čula samo povišene tonove muških glasova, ali da nije razaznala oko čega se prepiru.

- Ni na kraj pameti mi nije bilo da će ta svađa biti uvertira u ovo što trenutno čitamo na portalima medija, odnosno da je jedan u stanu mrtav, a drugi ozlijeđen u bolnici - kaže nam stanarka Slavenskog.

Ispred zgrade u kojoj se odgodio zločin, zatekli smo stanarku tog ulaza koja nam je ispričala da živi iznad osoba gdje je u tijeku očevid.

- Ja živim na sedmom katu, a oni su živjeli tu s majkom kat ispod. Jesu li braća ne znam. Jednog sam srela jutros između 9 i 9:30 na ulazu. Jako je teško disao. Htjela sam ga pitati zašto tako teško diše, ali se nisam htjela miješati. Ušli smo u ulaz i zajedno išli liftom. On je izašao kat prije mene. Ne znam ništa što se dogodilo danas, ali znam da su oni koristili inače neke opijate - kaže jedna od stanarki ulaza.

Na upit je li policija radi njih i prije dolazila na intervencije, kazala nam je da su znali dolaziti ali da nikada nije doznala povod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:25