DRAMA U LASINJU

‘Munjenom Ivici‘ kod kuće našli arsenal oružja, otkriveno zašto je ranio mladića: ‘Došao je po odštetu za sestru‘

Iz policije su javili da su završili kriminalističko istraživanje

Policija u općini Lasinja nakon oružanog obračuna, pokraj kuće u kojoj živi Ivica L.

 Robert Fajt/Cropix/Cropix

Ivica L. (56), koji je iz automatske puške teško ranio 21-godišnjeg mladića u srijedu u večernjim satima u Crnoj Dragi na području Općine Lasinja bit će kazneno prijavljen i zbog ilegalnog držanja oružja, osim za pokušaj ubojstva. Iz policije su javili da su završili kriminalističko istraživanje te ga sumnjiče "da je s namjerom da usmrti 21-godišnjaka u njegovom smjeru ispalio više hitaca iz vatrenog oružja i pritom ga teško ozlijedio".

- Temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu policijski službenici izvršili su pretragu doma i ostalih prostorija te su od osumnjičenika oduzeli vojnu automatsku pušku, 76 komada streljiva različitog kalibra, tromblonski nastavak za vojnu pušku, spremnik za streljivo i tri komada prigušivača trzaja za vojnu pušku, kažu u policiji.

Zbog sumnje da je muškarac počinio kaznena djela Ubojstvo u pokušaju i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari predan je pritvorskom nadzorniku te će uz kaznenu prijavu biti doveden u Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu. Vezano za pronađeno i izuzeto streljivo i druge predmete protiv 56-godišnjaka također slijedi i podnošenje Optužnog prijedloga nadležnom Općinskom sudu u Karlovcu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, izvijestili su iz policije.

Podsjetimo, tragedija se dogodila nakon što je Ivica primio na smještaj žensku osobu iz Ogulina, koja mu se javila na oglas, ali se predomislio jer mu se vratila prva žena, pa je drugu otjerao. Ona se pak vratila s braćom po "odštetu", došlo je do svađe, te je on potegao oružje na njezina 21-godišnjeg brata. Zbog nagle ćudi i impulzivnih reakcija u selu su "munjenog Ivicu", kako su ga zvali, mještani izbjegavali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:46