OBIJESNA VOŽNJA

Mladić (27) bježao u Audiju A6 od Jastrebarskog do Ilice, policija objavila detalje noćne drame

Osumnjičeni 27-godišnjak je pokušao pobjeći, ali je na kraju uhvaćen, a Audi A6 mu je privremeno oduzet

Ilustrativna fotografija

 Davor Pongračić/Cropix

Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu je ispitalo 27-godišnjaka osumnjičenog za obijesnu vožnju od Jastrebarskog do Ilice, a određen mu je i istražni zatvor.

Tereti ga se da je 29. lipnja oko 22.30 sati ignorirao policijsku kontrolu na području Jastrebarskog i odbio se zaustaviti na zvučne i svjetlosne signale policijskih službenika.

Kada je policija utvrdila da je vozilo neregistrirano i na sebi ima nepripadajuće registracijske oznake koje je stavio u namjeri da ga prikaže kao valjano registriranim, krenuli su u potjeru.

Prema priopćenju državnog odvjetništva, utvrđeno je i da je upravljao osobnim vozilom prije položenog vozačkog ispita i usprkos tome što su mu bile izrečene tri zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, kao i 60 negativnih bodova.

Podsjećamo, na putu prema Zagrebu grubo je prekršio niz prometnih propisa prolaskom kroz više crvenih svjetala na više semafora i neopreznim pretjecanjem vozila preko dvostruke neisprekidane središnje bijele linije.

Kretao se i prometnom trakomnamijenjenom za vozila iz suprotnog smjera i nepropisno skretao, čime je druge vozače dovodio u opasnost jer su morali biti primorani na neočekivane poteze kao što su naglo kočenje i skretanje, da bi izbjegli sudar.

Tijekom potjere, policija je primijetila da vozilo na sebi ima vidna oštećenja, a dolaskom do Ilice, vozač se zabio u policijsko vozilo, nakon čega je u zanošenju naletio na metalne stupiće.

Osumnjičeni 27-godišnjak je pokušao pobjeći, ali je na kraju uhvaćen, a Audi A6 mu je privremeno oduzet. Sumnjiči ga se za kaznena djela objesne vožnje i krivotvorenja isprave, a sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i odredio mu istražni zatvor po predloženoj zakonskoj osnovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:59