UHVAĆENI NA GRANICI

Mladi Belgijanci u Hrvatsku pokušali unijeti drogu, htjeli ju prodati na Jadranu

Policajci iz Preloga su pregledali vozilo i prtljagu, a 21-godišnjak im je predao otvorenu kartonsku kutiju sa bijelim praškom

Zapljena na granici

 PU međimurska

Novu sintetičku drogu "nanjušili" su u ponedjeljak u popodnevnim satima policijski službenici na graničnom prijelagu Goričan, a koju su iz Mađarske u Hrvatsku neuspješno pokušala unijeti dvojica belgijskih državljana. Bilo je to u 16.39 sati kada su se Belgijanci, u dobi od 21 i 19 godina autom dovezli na granični prijelaz.

Policajci iz Preloga su pregledali vozilo i prtljagu, a 21-godišnjak im je pritom, svjestan da je "stisnut" uza zid, predao otvorenu kartonsku kutiju sa bijelom praškastom materijom i digitalnom vagom te sa nekoliko desetaka komada manjih vrećica s patentnim zatvaračem.

Preliminarnim testiranjem bijelog praha dobivena je, kažu iz PU međimurske, pozitivna reakcija na prisustvo droge, pa su se točna vrsta i količina morale odrediti vještačenjem u Centru za forenzična istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić.

Iz nalaza toksikološkog vještačenja je vidljivo da se radi o sintetičnoj drogi iz skupine psihostimulansa naziva 3-CMC. U vrećicama je bilo ukupno 133,14 grama droge.

Belgijski državljani su uhićeni i odvedeni na kriminalističko istraživanje. Kazneno su prijavljeni za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te su predani pritvorskom nadzorniku.

Kako neslužbeno doznajemo, droga im je trebala donijeti prihod na jadranskoj obali kamo su se zaputili na godišnji odmor. No umjesto toga, odmorit će se u pritvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:33