STUDENT IZ BORDEAUXA

Mlađahni Francuz podivljao pa ozlijedio splitsku policajku: Pušten je uz basnoslovnu jamčevinu, evo koliku

Službenici je u "borbi" slomljen prst lijeve šake, a Francuz je završio u istražnom zatvoru.
Ilustracija
 Joško Šupić/Cropix

Kaznu od godinu i pet mjeseci zatvora od splitskog Općinskog suda zatražilo je Općinsko državno odvjetništvo​ u Splitu, u optužnici koju su zbog napada i teškog ozljeđivanja policajke II. Policijske postaje​ podigli protiv Valentina P.D., 22-godišnjeg studenta iz francuskoga grada Bordeauxa, piše Slobodna Dalmacija.

Terete ga da je 16. kolovoza 2021. godine oko 1.45 sati u Pojišanskoj ulici divljao ispred zgrade II. Policijske postaje Split. Pijani Francuz, po optužnici, u alkoholiziranom stanju popeo se na službeno označeno policijsko vozilo te je stojeći na vozilu glasno vikao i skakao po krovu vozila. U trenutku kada je do vozila došla policijska službenica M.B., koja se legitimirala službenom značkom, i upozorila ga da siđe s policijskog vozila, on se oglušio te je nastavio dalje vikati ne mareći za nju.

Kada ga je ponovno upozorila da se spusti s vozila i zatražila od njega da joj pokaže svoje osobne dokumente, pijani je student skočio s vozila na pod i počeo bježati. Policajka ga je uhvatila za desno rame i okrenula ga prema sebi kako bi ga spriječila u bijegu, no on je počeo udarati objema stisnutim šakama po njezinim rukama, dlanovima i ramenu te ju je udario nogom u potkoljenicu.

Policajki tada u pomoć priskače kolega I.P koji nasilnog stranca hvata rukama s leđa oko struka i svladava ga.

Službenici je u "borbi" slomljen prst lijeve šake, što je okarakterizirano kao teška tjelesna ozljeda, a Francuz je završio u istražnom zatvoru u kojem je proveo petnaest dana. Pušten je nakon što je uplaćeno određeno jamstvo od čak 300 tisuća kuna.

U svojoj obrani, francuski državljanin kazao je nekoliko puta kako mu je žao zbog svega i kako se želi ispričati svim policajcima. Naveo je da se ništa od ovoga ne bi dogodilo da nije bio pod utjecajem alkohola, te da je u Split došao sa svojim prijateljima šest dana prije i da su odsjeli u apartmanu. Kazao je kako u Francuskoj nikada nije osuđivan niti je imao problema sa zakonom te da ga je sram.

– Te večeri slavili smo u apartmanu i pili smo alkohol, a kupili smo dvije boce votke i jednu bocu viskija. Igrali smo na karte i to tako da bi onaj tko izgubi morao popiti alkohol. Inače ne pijem, a stvarno se želim ispričati ozlijeđenoj policijskoj službenici, žao mi je, nisam nasilan, sram me je i nisam je imao namjeru ozlijediti, jednostavno sam previše popio pa se malo toga uopće sjećam... – kazao je francuski državljanin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 01:54