HOROR U NP PAKLENICA

Mlada majka umrla pred očima supruga i djeteta: ‘Osvježila se na izvoru vode i srušila...‘

Napravili smo sve što smo mogli, no nije joj bilo spasa. Vjerujte mi svi smo jako potreseni - komentirali su iz HGSS-a
 Branislav Grgurovic/Cropix

Jedna je mlada žena u petak u popodnevnim satima smrtno stradala u Nacionalnom parku Paklenica, izvijestila je Hrvatska gorska služba spašavanja, Stanica Zadar, na svojim službenim Instagram stranicama, prenosi zadarski.hr.

Kako smo saznali od Šime Sorića, pročelnika HGSS Stanice Zadar, nije se radilo o nesreći prilikom penjanja ili pada, već je 35-godišnjoj Hrvatici stalo srce. Naime, kako nam je objasnio Sorić, nakon duže šetnje s mužem i djetetom, žena se odlučila osvježiti u izvoru u kanjonu Paklenice te se pri izlasku iz vode srušila pred očima muža i sedmogodišnjeg djeteta.

U blizini se našla grupa Poljaka koja joj je odmah uskočila u pomoć, a među njima je čak bila i jedna doktorica. Pozvali su dežurnu HGSS službu koja je u najkraćem mogućem roku stigla do mjesta nesreće, no nakon čak sat i pol reanimacije, nažalost samo su mogli proglasiti smrt.

- Napravili smo sve što smo mogli, no nije joj bilo spasa. Vjerujte mi svi smo jako potreseni. Tragedija... - kratko je komentirao Sorić te zaključio kako će se svi detalji nesreće znati nakon obdukcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 01:39