SPASILA SE BIJEGOM

Mjesecima tukao partnericu, a odlazak na kavu na kojoj su se trebali ‘u miru razići‘ pretvorio se u neviđeni horor

Muškarac je žrtvu prvo odvezao u šumu, gdje ju je fizički napao i teško ozlijedio, a zatim ju je zatočio u svojoj kući

Ilustrativna fotografija

 John Birdsall/Bsip/Profimedia/John Birdsall/Bsip/Profimedia

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje, nasilja u obitelji, teške tjelesne ozljede i protupravnog oduzimanja slobode na štetu 43-godišnje članice obitelji.

Kako su objavili, provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni od travnja 2023. na području Svetog Ivana Zeline verbalno zlostavljao članicu obitelji, vrijeđao je i omalovažavao raznim pogrdnim riječima, a od rujna iste godine počeo ju je i fizički zlostavljati te joj verbalno prijetiti.

Sredinom veljače 2024. oštećenu je nazvao na mobitel i tražio da se nađu kako bi se u miru razišli. Žena je povjerovala u njegovu priču i došla na dogovoreno mjesto. Nakon što je ušla u njegov auto, osumnjičeni je, čim je pokrenuo vozilo, počeo s prijetnjama koje su kod oštećene izazvale strah za vlastiti život. Nakon kraće vožnje, muškarac je u šumi zaustavio auto i žrtvu fizički napao teško je ozlijedivši.

Potom ju je, sumnja se, odvezao na njegovu adresu prebivališta te joj protupravno oduzeo slobodu. Sljedećega dana, oštećena je uspjela pobjeći te zatražiti liječničku i pomoć policije.

Osumnjičeni je uhićen i priveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Sumnja se da je osumnjičeni počinio kaznena djela na njezinu štetu koje su kod oštećene izazvale snažan osjećaj straha za vlastiti život.

Oštećenoj je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici osumnjičenog muškarca predali su pritvorskom nadzorniku, dok su posebno izvješće podnijeli Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:20