TRAGEDIJA NA A4

Ministar Beroš obišao ozlijeđene, stigao i njegov poljski kolega: ‘19 osoba je u teškom stanju‘

Ukoliko to bude moguće, neki bi se već večeras mogli vratiti doma, kazao je poljski ministar zdravstva

Vili Beroš i Adam Niedzielski

 Zeljko Puhovski/Cropix

Ministar zdravstva Vili Beroš u subotu je obišao Poljake ozlijeđene u nesreći na A4 koji su smješteni u bolnicama u Varaždinu, Čakovcu i KBC-u Zagreb, nakon čega je s poljskim kolegom Adamom Niedzielskim dao izjave za medije.

‘Nažalost, 19 osoba je u teškom stanju‘, potvrdio je na početku press konferencije poljski ministar zdravstva, prenosi Dnevnik.hr.

"Naša misija se podijelila u dva dijela. Jedan dio je u Čakovcu i Varaždinu. Prikupljaju medicinsku dokumentaciju. Ukoliko to bude moguće, neki bi se već večeras mogli vratiti doma", rekao je dodavši da će obići i ostale bolnice u Zagrebu.

"Izrazio bih zahvalnost cijelom narodu i Vladi. Svi su naši pacijenti jako dobro zbrinuti. Onima kojima to bude potrebno, dobit će pakete za početak, npr. kozmetičke. Hvala svim službama koje su vrlo brzo krenule na mjesto događaja. Ondje su bili i gospoda ministri Božinović i Beroš. Hvala hrvatskoj Vladi i narodu", rekao je Niedzielski.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je kako je u kontaktu sam s ravnateljem u bolnici u Slavonskom Brodu te da je i tamo bila prometna nesreća.

"Odgovaramo izazovima. Hrvatski zdravstveni sustav napravit će sve što je moguće u ovom trenutku za zbrinjavanje poljskih ozljeđenika", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

U varaždinskoj bolnici je bila i poljska konzulica Dagmara Luković.

"Od iznimne je važnosti da ti ozlijeđeni čuju materinji jezik što im je omogućeno, kao što je formiran i informacijski centar za sve one koji iz Poljske traže informacije o stanju njihovih bližnjih", dodao je Beroš, prenosi Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 10:54