STRAVA NA MLINOVIMA

Milina: ‘Osumnjičenom roditelju status uhićenika nakon otpuštanja iz bolnice‘

Upitan kakve su šanse da će osumnjičeni biti hospitaliziran u psihijatrijsku bolnicu, Milina je odgovorio da to ne ovisi o policiji
Nikola Milina
 Damir Krajac/Cropix

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izvijestio je u ponedjeljak da se roditelj osumnjičen za ubojstvo svoje troje djece nalazi pod liječničkim nadzorom te da će imati status uhićenika nakon otpuštanja iz bolnice.

''Policija je stalno prisutna u bolnici i nastavit će kriminalističko istraživanje nakon što osumnjičenik bude otpušten iz bolnice. Policija u međuvremenu prikuplja obavijesti, provodi potrebne dokazne radnje i vještačenja kako bi se do kraja rasvjetlile sve okolnosti jednog od najstrašnijih zločina u RH'', kazao je Milina.

Dodao je da policija dosad nije postupala prema osumnjičenom počinitelju zbog obiteljskog nasilja ili drugih kaznenih djela te da će osumnjičenik nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku.

Upitan kakve su šanse da će osumnjičeni roditelj biti hospitaliziran u psihijatrijsku bolnicu, Milina je odgovorio da to ne ovisi o policiji već o procjeni nadležne zdravstvene ustanove.

Govoreći o traumi koju su doživjeli policajci dolaskom na mjesto trostrukog ubojstva, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je ocijenio da ljudsko biće ne može biti pripremljeno na jedan takav događaj.

''Mi kroz sustav školovanja, pored obrazovne i fizičke pripreme, radimo i na psihološkoj pripremi mladih policajaca i vježbenika na terenu. Međutim, uvijek postoje ekstremne situacije gdje čovjek reagira ljudski. Zbog toga imamo posebne stručnjake koji se bave upravo takvih situacijama i daju psihološku podršku i savjete ljudima koji si imali tragično iskustvo, a kako bi što prije pripremili za povratak njihovim svakodnevnim dužnostima. Činjenica je da će oni, nažalost, pamtiti ono čemu su svjedočili u profesionalnom smislu'', zaključio je Božinović.

Policija i tužiteljstvo su ranije priopćili da je u subotu oko 2 sata u stanu u zagrebačkim Mlinovima, temeljem informacija o najavljenom samoubojstvu zaprimljenih od građana zbog objave na društvenim mrežama, pronašla troje najvjerojatnije ugušene djece i njihova 56-godišnjeg oca koji je pokušao počiniti samoubojstvo te je prevezen na liječenje u bolnicu Sestara Milosrdnica.

U vrijeme zločina majka ubijene djece nije bila u Zagrebu, a djeca su vikend provodila s ocem.

Mediji pišu da je za ubojstvo svoje troje maloljetne djece osumnjičen Harald Kopitz iz Beča koji je živio i radio u Zagrebu gdje je imao svoje tvrtke te da je radio za više velikih tvrtki kao financijski konzultant i pregovarač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2022 09:29