BURAN DERBI

Maskirani napadači napali policiju, pretučen mladić, evo što je sve pronađeno na stadionu

U tučnjavi koja je izbila na Kenedyevom trgu teško je ozlijeđen jedan navijač, dok je lakše tjelesne ozljede zadobio jedan policajac

Zapljena navijačkog arsenala na derbiju

 Pu Zagrebačka

Prije, tijekom i nakon nogometnog sraza između GNK Dinamo i HNK Hajduk jučer na maksimirskom stadionu, zagrebačka policija imala je pune ruke posla. Na tribinama je bilo oko 9200 gledatelja od čega 2250 gostujućih navijača, a rezime policijskih postupanja je privođenje ukupno 14 navijača koji su se ogriješili o nekoliko članaka zakona. Točnije zbog članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima prijavljeno je 14 osoba, a jedan i zbog kršenja članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Privedeni muškarci su, kažu iz policije, stari između 19 i 36 godina, ali među kršiteljima ima i jedan maloljetnik.

Zanimljivo je i da su sigurnosnim pregledom prostora samog stadiona prije odigravanja utakmice policajci su pronašli, domišljato skrivenih, čak 197 baklji.

image

Zapljena navijačkog arsenala na derbiju

Pu Zagrebačka

Kao što je bilo i za očekivati, zabilježeni su izdvojeni slučajevi. Pa je tako oko 15 sati na Kennedyjevom trgu uhićen 36-godišnjak zbog neovlaštene uporabe pirotehničkog sredstva, a tijekom tog postupanja, nekoliko maskiranih osoba je napalo i policajce i privedenog. Usput su se iživjeli na policijskom vozilu koje su oštetili i potom pobjegli.

- Liječnička pomoć ozlijeđenima pružena je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje je utvrđeno da je policijski službenik lakše ozlijeđen, dok je 36-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede. Kriminalističko istraživanje je u tijeku s ciljem prikupljanja obavijesti i korisnih saznanja o događaju - otkrivaju iz zagrebačke policije

image

Zapljena navijačkog arsenala na derbiju

Pu Zagrebačka

Iz PU zagrebačke ujedno otkrivaju i da su policajci bili raspoređeni na više lokacija diljem metropole s ciljem preventivnog djelovanja pa su tako, ujedno, bili raspoređeni i u zoni studentskog doma u Jarunskoj ulici.

image

Zapljena navijačkog arsenala na derbiju

Pu Zagrebačka

A tamo je oko 22.05 sati, dva sata nakon odigrane utakmice, stigao policiji poziv u pomoć jednog 20-godišnjaka.

- Prema prijavi oštećenika koji se obratio policijskim službenicima, u krugu studentskog doma došlo je do fizičkog napada najvjerojatnije od strane dvije osobe na 20-godišnjaka koji je lakše ozlijeđen. Do sada prikupljenim saznanjima kroz kriminalističko istraživanje i obavljenim razgovorom s oštećenim za sada se događaj ne može nedvojbeno dovesti u vezu s tzv. „navijačkim nasiljem“ odnosno s odigravanjem utakmice kao niti s određenom navijačkom skupinom. Napominjemo da nasilnog ulaska većeg broja osoba u navedeni objekt nije bilo, pogotovo slijedom činjenica da su policijski službenici preventivno bili prisutni u blizini i ranije te pratili sva događanja - ističu iz policije.

image

Zapljena navijačkog arsenala na derbiju

Pu Zagrebačka
image

Zapljena navijačkog arsenala na derbiju

Pu Zagrebačka

Sa sigurnosnog aspekta, cjelokupni organizirani dolazak i odlazak gostujućih navijača pod pratnjom policije, a koji su došli s oko 365 raznih vozila te koji su i dopraćeni i ispraćeni na stadion, odnosno sa stadiona, prošao je u najboljem redu.

- Ovom prilikom želimo zahvaliti građanima kao i onoj najvećoj većini navijača na korektnom i športskom ponašanju koje uključuje i poštivanje uputa policijskih službenika, a koje su policijski službenici izdavali s ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti - zaključuju iz PU zagrebačke.

image

Zapljena navijačkog arsenala na derbiju

Pu Zagrebačka
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:07