UŽASAN SLUČAJ

Maloljetnici u Puli zlostavljali dječaka (14): Vrijeđali ga i tukli pa snimku objavili na društvenim mrežama

Terete ih za kaznena djela nasilničkog ponašanja i povrede djetetovih prava, a jednog od njih dodatno za povredu privatnosti djeteta

Ilustrativna fotografija

 Artit Oubkaew/Alamy/Alamy/Profimedia/Artit Oubkaew/alamy/alamy/profimedia

Tri maloljetnika uhićena su nakon još jednog slučaja vršnjačkog nasilja koji se 21. veljače dogodio u Puli, izvijestila je u ponedjeljak PU istarska, koja je ponovno upozorila na ozbiljne posljedice tog problema koji je važno na vrijeme prepoznati.

Trojicu maloljetnika sumnjiče da su vrijeđali, tukli i ponižavali 14-godišnjaka, što je jedan od počinitelja snimao te potom video objavio na društvenim mreža. Maloljetnici su uhićeni te su po dovršetku kriminalističkog istraživanja u subotu privedeni u pritvorsku jedinicu istarske policije.

Terete ih za kaznena djela nasilničkog ponašanja i povrede djetetovih prava, a jednog od njih dodatno za povredu privatnosti djeteta.

Slučaj vršnjačkog nasilja prema neslužbenim podacima dogodio se u gradskoj četvrti Stoja, a napadači imaju 14, odnosno 15 godina.

Istarska policija ponovno je upozorila na ozbiljnost problema vršnjačkog nasilja i važnost njegovog pravovremenog prepoznavanja.

Posljedice vršnjačkog nasilja vrlo su ozbiljne i za dijete koje trpi nasilje i za ono dijete koje se nasilnički ponaša, ali posljedice ostaju i na djeci koja su promatrači nasilja. Stoga je, navodi policija, vrlo bitno pravovremeno prepoznati rizično ponašanje i prekinuti ga te djeci pružiti potrebnu pomoć.

Policija podsjeća da je snimanje i distribucija snimki vršnjačkog nasilja kažnjivo ponašanje jer tako dolazi do sekundarne viktimizacije žrtve koja je prisiljena ponovno osjećati nelagodu, strah ili sram.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 11:35