ZLOČIN U ZAGREBU

Makroi i vozač djevojku prisiljavali na prostituciju: ‘Zaključavali su me, iživljavali se, bilo me strah‘

Sve što je zaradila od pružanja usluga, 26-godišnjakinja tvrdi da je morala davati 42-godišnjaku i 40-godišnjakinji
Ilustracija
 Vincenzo Cagnuzzo/Alamy/Profimedia

Tri osobe, točnije dvojica muškaraca i jedna žena, kazneno su prijavljeni za trgovanje ljudima odnosno da su 26-godišnjakinju prisiljavali na prostituciju.

Zagrebačka policija sumnja da je 40-godišnjakinja sa dvojicom partnera u zločinu starih 42 i 39 godina nepunih sedam mjeseci, od travnja do listopada ove godine, uporabom sile i uz kišu prijetnju nadzirala 26-godišnjakinju i nad njom su uspostavili odnos sličan ropstvu.

Iskorištavali su ju da pruža seksualne usluge za novčanu naknadu, a policiji je žrtva ispričala da se 42-godišnjak, s kojim je bila blisko povezana svojevremeno, i fizički nad njom iživljavao. Bio je prema njoj nasilan te ju je zaključavao po kućama i stanovima diljem Zagreba gdje je pružala seksualne usluge pritom strahujući za vlastiti život.

Osumnjičeni su po oglasnicima oglašavali pikantne oglase koji su raspirivali maštu klijenata i koji su potom dolazili do dogovorenih lokacija u Zagrebu - raznih unajmljenih stanova, apartmana za jednodnevni najam, kuća i hotelskih soba. Sve što je zaradila od pružanja usluga, 26-godišnjakinja tvrdi da je morala davati 42-godišnjaku i 40-godišnjakinji.

Na pojedine lokacije do klijenata ju je prevozio 38-godišnjak, a sumnja se i da je 40-godišnjakinja u ime žrtve iznajmila jednu kuću u Zagrebu gdje je također prodavala "ljubav".

- Tijekom ljeta osumnjičena 40-godišnjakinja je oštećenu pozvala u ugostiteljski objekt u Zagrebu, kako bi je primorala na pružanje spolnih usluga ali joj se 26-godišnjakinja suprotstavila, međutim, 40-godišnjakinja ju je verbalno i fizički napala što je kod osumnjičene izazvalo strah pa je i dalje nastavila pružati spolne usluge uz novčanu naknadu dok su tako pribavljeni novac međusobno dijelili 40-godišnjakinja i 42-godišnjak - kažu iz PU zagrebačke čiji su djelatnici par makroa i vozača, po dovršetku istraživanja predali pritvorskom nadzorniku. Iz policije također dodaju da su prema oštećenoj osobi inicirali pružanje pomoći sukladno Nacionalnom Planu za suzbijanje trgovanja ljudima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:31